Cele mai frecvente 10 întrebări despre uleiul de ficat de cod

Doamna Conf. Univ. Dr. Victoria Hurduc, medic primar pediatru, Doctor in stiinte medicale, ne răspunde la cele mai frecvente 10 întrebări despre uleiul de ficat de cod:

1. De ce se recomanda uleiul din ficat de cod copiilor?

Uleiul de ficat de cod este recomandat datorita continutului de acizi grasi esentiali naturali Omega-3 in special DHA si EPA – in concentratie eficienta, necesara pentru cresterea si dezvoltarea armonioasa a copilului. Uleiul de ficat de cod mai contine de asemenea si vitaminele D, A si E cu rol important in cresterea si dezvoltarea sistemului osos, imbunatatirea capacitatii de aparare antiinfectioasa, ameliorarea acuitatii vizuale, mentinerea integritatii cutaneo – mucoase etc.

2. Este nevoie de analize inainte de a lua ulei de cod?

Nu, nu este nevoie de analize prealabile administrarii. In dozele recomandate, continutul de acizi grasi esentiali nu prezinta riscul supradozarii. In ceea ce priveste vitaminele D, A si E trebuie luata in consideratie si posibilitatea existentei acestora in alte suplimente/ medicamente administrate concomitent copilului, astfel incit sa nu se depaseasca dozele zilnice recomandate.

3. Cum se administreaza? Intr-o anumita parte a zilei? Cu pauza sau tot anul?

Uleiul de ficat de cod se poate administra in orice moment al zilei. Insa, pentru a se evita omiterea terapiei, se recomanda administrarea sa de rutina, in acelasi moment al zilei. Referitor la perioada administrarii, aceasta variaza foarte mult in functie de principala indicatie individualizata. De ex., pentru hipercolesterolemie, dislipidemie, obezitate, diabet, etc. uleiul de ficat de cod este un adjuvant al tratamentului de baza care se recomanda pe perioade indelungate de timp, de cel putin cativa ani (1-5 ani). Pentru efectul imunomodulator, se recomanda administrarea sa in primii ani de viata, cunoscuti pentru asocierea cu un risc crescut de infectii intercurente respiratorii sau in orice alta perioada a vietii caracterizata prin infectii recidivante, cu diferite localizari (ORL, respiratorii, digestive etc.)

4. De la ce varsta se recomanda uleiul din ficat de cod la copii?

Uleiul de ficat de cod poate fi administrat de la varsta de 4 saptamani in conditii sigure, cu efecte benefice pentru cresterea si dezvoltarea copilului, de la dezvoltarea mentala si comportamentala optima, ameliorarea acuitatii vizuale, modularea raspunsului imun, abilitatea de a rezolva probleme, cresterea calitatii somnului etc. Trebuie verificata eticheta fiecarui produs in parte, pentru a ne asigura ca produsul indeplineste standardele de siguranta care se impun pentru administrarea la sugari.

5. Este mai bun uleiul din ficat de cod decat cel din alte organe sau din carnea pestelui? (exista surse care spun ca ficatul ar fi cel mai toxic organ din corp)

Ficatul de cod salbatic este una dintre cele mai bogate surse de acizi grasi esentiali Omega-3 (in special DHA si EPA) spre deosebire de carnea / alte organe ale pestelui care nu sunt contin cantitati similare de DHA si EPA. Din acest motiv, alegerea unui supliment alimentar / medicament necesita verificarea atenta a continutului de DHA si EPA. De exemplu, multe dintre suplimentele alimentare de ulei de peste prezentate sub forma lichida sau de capsule de 1g (si uneori peste 1g) au o cantitate de acizi grasi polinesaturati esentiali: DHA + EPA mai mica de 0,5 g – insuficienta pentru asigurarea efectelor benefice dorite.

In ceea ce priveste posibila toxicitate a ficatului de cod, aceasta este exclusa, avind in vedere producatorul – Möller’s, renumit de 160 de ani tocmai pentru puritatea si calitatea foarte inalta a produselor sale, bazate pe ficat de cod salbatic, provenit de la pesti netratati chimic. Pina ajunge in sticla finala, uleiul trece prin nu mai putin de 8 puncte de control, fiind eliminat orice reziduu sau substanta nedorita. Mai mult, standardele norvegiene de productie sunt din multe puncte de vedere mult mai stricte decit cele europene. In concluzie, ficatul este folosit deoarece este una dintre cele mai bune surse naturale de acizi grasi polinesaturati esentiali DHA si EPA. Posibila sa toxicitate este o afirmatie fara baza reala – de la 1854 incoace (de cind farmacistul norvegian Peter Möller a patentant metoda lui de extractie, cu abur) uleiul provenit din ficat de cod este extrem de pur. Pentru descoperirea lui, farmacistul a primit numeroase distinctii si premii inca din timpul vietii sale.

6. In cazul unei diete echilibrate si a suplimentarii ei cu ulei din ficat de cod imbogatit cu vitamina A, exista riscul unei supradozari de vitamina A?

1 lingurita de ulei de ficat de cod contine 250 micrograme (833 UI) vitamina A, adica 31% din necesarul zilnic. Daca dieta zilnica este echilibrata, cu siguranta restul necesarului zilnic se asigura din alimentatie. Pentru adulti necesarul zilnic este de 5000 UI. Femeile gravide nu trebuie sa depaseasca 6000 UI/ zi iar cele care alapteaza 8000 UI/zi. Pentru copiii sub 1 an, necesarul zilnic este de 1500 UI.

Supradozajul apare in conditiile depasirii persistente a acestor doze zilnice recomandate care sunt semnificative din punct de vedere cantitativ, situatie care, in conditiile unei alimentatii normale nu poate fi realizata.

De asemenea, este important sa verificam cantitatea acestora din suplimentele alimentare/ medicamentele administrate concomitent.

7. Ce riscuri presupune supradozarea de ulei de peste?

In cazul acizilor grasi Omega-3 nu s-au inregistrat efecte adverse prin supradozare. Dupa cum spuneam mai sus, trebuie totusi sa fim atenti la vitamine al caror risc de supradozare apare in cazul administrarii unor cantitati foarte mari in raport cu cele uzuale.

8. Cum alegem un ulei de peste bun, la ce trebuie sa fim atenti?

In primul rind la cantitatea de acizi grasi polinesaturati esentiali DHA si EPA. Exista multe produse care mentioneaza prezenta unei cantitati de 1g sau chiar mai mult de ulei de peste fara a specifica care este proportia de DHA si EPA sau, in conditiile in care aceasta este specificata, este foarte mica. Aici se face confuzie cel mai des. In general pentru a se asigura aportul recomandat necesar de 1g de DHA si EPA se impune administrarea zilnica a unui numar mare de capsule sau, in conditiile formei lichide trebuie verificata cantitatea de ml administrata/ zi. Nu in ultimul rind, conteaza producatorul – sa ne asiguram ca procesul de productie este garantat la cele mai inalte standarde.

9. Ce putem face daca copilul il refuza, il putem amesteca in alimente?

In general uleiul de ficat de cod (in special unul cu gust bun) este usor de administrat daca ii dam copilului apa sau ceai dupa lingurita de ulei de ficat de cod. Daca totusi nu se poate obisnui, ii putem amesteca lingurita de ulei de ficat de cod in piure sau supa, insa trebuie sa ne asiguram apoi ca maninca toata portia.

10. Exista afectiuni a caror vindecare se poate grabi prin administrarea de ulei de cod?

Uleiul de ficat de cod ofera beneficii exceptionale pentru sanatate. Numeroase studii clinice documentate stiintific sustin efectul incontestabil al acestuia in diferite situatii:

 • imbunatatirea evolutiei sarcinii (diminuarea riscului de nastere prematura si a depresiei post partum)
 • reducerea frecventei episoadelor infectiilor respiratorii intercurente din sezonul rece
 • ameliorarea comportamentului copiilor cu tulburări neurologice de dezvoltare, precum deficitul de atenție și hiperactivitate (ADHD) și dispraxia, cu efecte benefice asupra atenției, hiperactivității și impulsivității etc.
 • efecte benefice asupra maturării funcționale optime a retinei și a cortextului vizual deoarece DHA reprezintă 60-80% din totalul acizilor polinesaturați din structura fotoreceptorilor retinieni, care au rol demonstrat în activarea rodopsinei și creșterea acuității vizuale
 • ameliorarea integritatii structurale si functionale cutanate
 • risc semnificativ mai mic pentru apariția diabetului de tip 1 – boală cronică autoimună cu debut în copilărie, asociata cu anomalii ale metabolismului prostaglandinelor
 • profilaxia si tratamentul bolilor cardiovasculare si a dislipidemiilor
 • ameliorarea calitatii somnului etc.

Nu trebuie omis faptul ca, fiecare caz in parte, necesita o abordare individuala, conform recomandarilor medicului curant.

Articolul complet poate fi accesat de pe link-ul urmator:

https://www.mamica.ro/uleiul-de-ficat-de-cod-cele-mai-frecvente-10-intrebari/

Posted in , ,

mollers

Reader Interactions

Comentarii

 1. Hudrea a zis

  Bună ziua,Se poate administra sirop 4 bones pe lîngă uleiul de pește cu aromă de lămâie copilului de 2 ani Și 5 luni?deoarece de 3 luni i se zbate ochiu stîng. Momentan de vreo 3 luni am început cu uleiu de pește omega 3.

  • mollers a zis

   Buna ziua,
   Moller’s este un supliment care se ia toata viața – Consiliul Național de Nutriție din Norvegia de ex. recomandă aportul zilnic, neîntrerupt de ulei de ficat de cod oricărei persoane sănătoase începând de la 4 săptămâni și până la vârste avansate.

   Îi va asigura copilului o creștere și dezvoltare sănătoasă, însă asta nu înseamnă că Moller’s rezolvă orice problemă. Dacă copilul răcește frecvent vă recomandăm să discutați cu pediatrul să puteți lua cele mai bune măsuri.

   În timp, cu Moller’s, episoadele de răceală se vor spația – însă trebuie să îi dați în fiecare zi pe perioade mari de timp (este un preparat natural).

   Multă sănătate, vă mai așteptăm cu întrebări.
   Toate bune,
   Moller’s România

  • mollers a zis

   Buna ziua,
   Moller’s este un supliment care se ia toata viața – Consiliul Național de Nutriție din Norvegia de ex. recomandă aportul zilnic, neîntrerupt de ulei de ficat de cod oricărei persoane sănătoase începând de la 4 săptămâni și până la vârste avansate.

   Îi va asigura copilului o creștere și dezvoltare sănătoasă, însă asta nu înseamnă că Moller’s rezolvă orice problemă. Dacă copilul răcește frecvent vă recomandăm să discutați cu pediatrul să puteți lua cele mai bune măsuri.

   În timp, cu Moller’s, episoadele de răceală se vor spația – însă trebuie să îi dați în fiecare zi pe perioade mari de timp (este un preparat natural).

   Multă sănătate, vă mai așteptăm cu întrebări.
   Toate bune,
   Moller’s România

 2. Ioana a zis

  Eu nu vad nici o schimbare de la acest ulei,eu ii dau copilului din vară,nu vad nicio îmbunătățire răcește incontinu,parca mai mult ca si anul trecut.

 3. Lavinia a zis

  Buna ziua! Am 2 copii si am inceput sa le dau sirop mollers ulei de cod 5 ml pe zi.pot sa dau in acelasi timp si osteocare adica calciu magneziu zinc si vitamina d 10 zile pe luna?multumesc

  • mollers a zis

   Buna ziua,

   sa va traiasca! Da, puteti asocia Moller’s cu Osteocare, numai sa va asigurati ca nu depasiti necesarul zilnic de vit D (adica sa nu le mai dati si Vigantol de ex).

   1 lingurita de Moller’s (5 ml) contine 400 UI (unitati internationale vit D) + 75 UI vit din Osteocare (sirop, nu stim ce varianta le dati dvs) = 500 UI in total aprox. => este foarte bine, pediatrii din Romania merg cu 500 / 1000 UI pe zi daca nu sunt complicatii. Mai discutati si cu pediatrie sa stiti cite UI / zi pentru fiecare copil recomanda.

   Va mai asteptam cu intrebari.
   Toate bune,
   Moller’s Romania

 4. Petre Gruia a zis

  Salutare. Eu as dori sa stiu ce valabilitate are uleiul de cod dupa prima folosire si daca trebuie tinut la temperatura ambientala sau in frigider. Multumesc.

  • mollers a zis

   Buna ziua,

   dupa deschidere sticla trebuie consumata in 3 luni. Se tine la frigider dupa deschidere (e si mai bun la gust uleiul).

   Va stam la dispozitie pentru alte intrebari.
   Toate bune,
   echipa Moller’s Romania

 5. Emilia a zis

  Buna ziua!
  Am comandat copilului de 1 si 7 luni, Moller’s Pure Mom &Baby. Nu il accepta din cauza gustului, am comandat alta sticla Moller’s cu aroma de mere verzi.
  Intrebarea mea este:
  – Este ok aroma de mere verzi pt varsta lui?
  Am citit intr-un comentariu mai sus , mai indicata ar fi aroma de lamaie pentru varste pana la 3 ani.
  Multumesc !

  • mollers a zis

   Buna ziua,
   intr-adevar, variantele recomandate pentru virsta lui sunt Moller’s Pure Mom & Baby (fara niciun gust) si Moller’s lemon. Incercati si cu mere verzi (aroma nu este indicata pentru virsta copilului) insa puteti incepe cu citeva picaturi / zi sa vedeti cum ii merge. Discutati si cu pediatrul copilului.

   Producatorul norvegian a incercat sa aiba in portofoliu produse potrivite pentru fiecare virsta, practic cantitatea de acizi grasi Omega-3 si de vit D este aceeasi pentru fiecare sticla, difera doar aroma.

   Va mai asteptam cu intrebari.
   Toate bune
   Moller’s Romania

 6. Emilia a zis

  Buna seara!
  Am comandat copilului de 1 si 7 luni, Moller’s Pure Mom &Baby. Nu il accepta din cauza gustului, am comandat alta sticla Moller’s cu aroma de mere verzi.
  Intrebarea mea este:
  – Este ok aroma de mere verzi pt varsta lui?
  Am citit intr-un comentariu mai sus , mai indicata ar fi aroma de lamaie pentru varste pana la 3 ani.
  Multumesc !

  • Sogor sorin a zis

   Bună ziua, as dori sa încep o cura cu acest ulei, unei fetite de 1an și 6luni,vreau sa știu dacă mai este cazul sa ii administrez în continuare doza zilnica de D3, în cazul nostru baby guard, sau este suficienta priza din acest ulei. Multumesc

   • mollers a zis

    Buna ziua,

    banuim ca ii dati 2 caps baby guard / zi, asta inseamna 800 UI vit D (unitati internationale). Cum 1 lingurita de Moller’s (5 ml) contine 400 UI, cel mai bine este sa ii reduceti baby guard la 1 caps/ zi + 1 lingurita de Moller’s. Astfel, veti obtine exact 800 UI, cit ne intereseaza.

    Va mai asteptam cu intrebari.
    Toate bune
    Echipa Moller’s Romania

  • mollers a zis

   Buna seara,

   Find un produs natural nu are contraindicatii, insa cel mai bine este sa discutati cu medicul copilului inainte de a lua decizia de administrare.

   Toate bune
   Echipa Moller’s Romania

  • mollers a zis

   Buna seara,

   in principiu nu ar avea de ce, mai ales ca fierul are efect opus (da constipatie). Incercati cu citeva picaturi pe zi (pe linga fier), cresteti treptat doza pina ajungeti la 5 ml / zi si urmariti indeaproape.

   Discutati si cu pediatrul copilului.

   Toate bune,
   Moller’s Romania

  • mollers a zis

   Buna seara,

   In principiu, fiind un produs natural, Moller’s se poate administra concomitent cu alte tratamente fara probleme. Banuim ca ii dati Osteocare sirop, care am vazut ca contine pe linga Ca, Mg, Zinc si vitamina D – 75 UI (unitati internationale).
   Daca ii dati si Moller’s 5 ml – care contine 400 UI, obtineti 475 UI zilnic (este doza profilactica, ok). Insa sa nu ii mai dati si alt supliment de vit D (gen Vigantol / altele).
   Discutati si cu pediatrul copilului pt cantitatea de vit D / zilnica recomandata.

   Toate bune,
   Moller’s Romania

 7. Ioana a zis

  Bună,mai revin cu o intrebare dacă se poate sa imi răspundeți,este vre-O diferenta intre uleiul de peste de la Mollier si uleiul de peste de la Dottera IQmega?va multumesc.

  • mollers a zis

   Buna ziua,

   Moller’s este liderul absolut la nivel mondial in ceea ce priveste productia de ulei de ficat de cod. Are o traditie de peste 165 de ani, fiind cel mai longeviv tratament din farmaciile din Europa (cu o istorie mai indelungata decit a aspirinei Bayer de ex). Reprezinta standardul de aur in ceea ce priveste productia de acizi grasi polinesaturati Omega-3 naturali -> uleiul provine de la cod salbatic, pescuit din cele mai pure ape reci de pe glob – Marea Lofoten. Nu exista o alternativa mai buna si mai naturala decit Moller’s.

   Produsul mentionat contine un mix de uleiuri de la diferite tipuri de peste (nu se stie provenienta). In plus nu contine vit D si A.

   Toate bune
   Echipa Moller’s Romania

  • mollers a zis

   Buna ziua,

   pentru probleme de atentie, concentrare, memorie, viteza de rezolvare a problemelor puteti sa ii dati 10 ml / zi fara probleme, pe o perioada mare de timp. Incepeti treptat, cresteti doza cite putin in fiecare zi. Imediat dupa lingura de ulei sa ii dati sa bea ceva: apa, suc, lapte etc. ce bea in mod obisnuit dimineata. Puteti sa ii alegeti orice varianta de sticla, ce stiti ca ii place mai mult: mere verzi, lamaie, tutti-frutti, fara nici un gust.

   Fiind un produs natural, Moller’s se poate asocia practic cu alte tratamente / nu interactioneaza cu medicatia de baza. Discutati si medicul copilului.

   Toate bune
   Moller’s Romania

  • mollers a zis

   Buna ziua,

   trebuie sa facem socoteala la numarul de UI (unitati internationale vit D) administrate. La Secom 8 pic contin 500 UI. 6 pic = 375 UI.

   5 ml Moller’s (doza zilnica recomandata) contin 400 UI vit D, deci ati putea fara probleme sa ii dati doar Moller’s ulei de ficat de cod. Incepeti treptat, cu citeva picaturi pe zi, cresteti doza cite putin in fiecare zi pina ajungeti la 5 ml / zi. Va trimitem in link si un scurt film cu sfaturi de administrare la bebelusi: https://www.youtube.com/watch?v=Onip2fpfC8Q&t=29s

   De asemenea, va rugam discutati cu pediatrul copilului nr de UI/ zi necesare, in general in conditiile climaterice din Romania doza de vit D a fost ridicata la 1000 UI /zi.

   Va mai asteptam cu intreabari.
   Toate bune,
   Echipa Moller’s Romania

  • mollers a zis

   Buna ziua,
   in mod normal pestisorii masticabili se recomanda de la 3 ani -> cind copilul poate sa mestece in siguranta.
   Mergeti pe o varianta lichida (orice sticla).

   Toate bune,
   Moller’s Romania

 8. Carmen a zis

  Buna ziua ii administrez fetitei de 2 ani pestisori möllers 1 buc. / zi dimineata. Este in regula? avand in vedere varsta, doar pe acestia ii accepta ar manca toata cutia odata.

  • mollers a zis

   Buna ziua,

   daca ii accepta (mesteca in siguranta) puteti sa ii dati fara probleme 2 pestisori / zi (dar nu mai mult -> luati in exces au efect laxativ).

   Toate bune
   Moller’s Romania

 9. Monica a zis

  Bună ziua. Am fetita de 1 an si o luna. In prezent ii administrez d3 de la secom pt ca avem fontanela neinchisa complet iar medicul ne-a sfătuit sa continuan cu administrarea vit d3 in continuare. As vrea sa ii incept administrarea uleiul de ficat de cod pt nenumaratele beneficii de care am tot citit. Intrebarea este daca ii pot da împreună cu vit. D3 sau este suficient uleiul de ficat de cod? Va multumesc.

  • mollers a zis

   Buna ziua,

   Nu este nicio problema sa ii administrati Moller’s in paralel cu alta vit D, numai sa nu depasiti doza zilnica/ nr de unitati internationale /zi recomandate de medic.

   De ex., 5 ml Moller’s (doza zilnica recomandata pentru virsta fetitei) contin si 400 UI (unitati internationale vit D); practic, in timpul cresterii, doza uzuala este de 1000 UI / zi, deci ati putea sa ii dati in continuare si vit D separat.

   Insa sa verificati si cu medicul cite UI ii recomanda pe zi, sa stiti cit sa ii administrati.

   La Moller’s -> daca va trebuie mai multa vit D / zi puteti sa cresteti doza zilnica fara probleme la 10 ml/ zi.

   Va mai asteptam cu intrebari.
   Toate bune,
   Echipa Moller’s Romania

  • mollers a zis

   Buna ziua,

   teoretic producatorul mentioneaza ca sticla se consuma in 3 luni de la deschidere (este o masura stricta de precautie, intrucit vorbim de un produs natural). Intrucit ati tinut-o la frigider nu ar trebui sa fie probleme. Verificati cu mirosul si textura, daca le evaluati ca fiind ok, puteti administra in continuare continutul fara probleme.

   Toate bune,
   Moller’s Romania

   • Andreea B a zis

    Buna ziua, am un băiețel de 6 ani, am început să-i administrez Mollers pure mom &baby 5 ml/zi. Este potrivit pentru vârsta lui acest produs sau ar trebui alta varianta de Mollers? Mulțumesc.

    • mollers a zis

     Buna ziua, este foarte buna optiunea, practic acest produs se adreseaza atit bebelusilor -> dar si copiilor mai mari. Pe viitor puteti sa alternati cu alte variante cu alta aroma. Practic toate sticlele Moller’s sunt foarte asemanatoare la concentratia de acizi grasi Omega-3 si vit D / A, difera aroma.

     Va mai asteptam cu intrebari.
     Toate bune,
     Echipa Moller’s Romania

 10. Georgiana a zis

  Buna ziua! Copilul meu are 3 anisori e foarte activ si nu se poate concentra la ce I se zice si nu zice decat cateva cuvinte. E in pic incapatanat zice si face numai cand vrea el. Am inceput sa I dau 5 ml dim si 5 ml seara din ulei de ficat de cod e ok? In cat timp vad un rezultat macar sa incepe sa vorbeasca si cat timp de da! Va multumesc!

  • mollers a zis

   Buna ziua,
   sa va traiasca!

   E ok cum ii dati uleiul de ficat de cod -insa sa ii opriti alte suplimente cu vit D daca ii dati separat, intrucit 10 ml Moller’s contin 800 UI vit D – suficient pentru o evolutie buna.

   In ceea ce priveste rezultatele – trebuie sa discutati si cu medicul dvs. pentru un diagnostic clar al copilului.

   Moller’s se poate administra a la long (si de recomanda acest lucru). De ex. Consiliul National de Nutritie din Norvegia recomada administrarea de ulei de ficat de cod oricarei persoane sanatoase de la 4 saptamini pina la virste avansate, incontinuu, fara oprire -intrucit organismul uman nu produce singur acizi grasi polinesaturati Omega-3, trebuie sa aducem un aport extern.

   Pentru raminere in urma la vorbire studiile clinice dau aprox. 6-8 luni de administrare continua pentru a inregistra rezultate.

   Daca aveti intrebari va stam la dispozitie.

   Toate bune
   Echipa Moller’s Romania

    • mollers a zis

     Nu, absolut. Pauza de 2 saptamini vine din obiceiurile de recomandare ale medicilor din Romania. Consiliul National de Nutritie din Norvegia recomanda administrarea zilnica, neintrerupta, de ulei de ficat de cod de la 4 saptamini si pina la viste avansate.

     La noi medici recomanda continuu pe toata perioada rece (sept – martie), pauza pe timpul verii (sau pestisori de intretinere).

     Practic organismul uman nu sintetizeaza de la sine acizii grasi Omega-3, este nevoie de un aport extern, fie o masa de peste gras de origine controlata de 3-5 ori pe saptamina/ fie Moller’s – un produs natural.

     Va mai asteptam cu intrebari.
     Toate bune,
     Moller’s Romania

  • monica a zis

   buna, sper ca nu vin prea tarziu cu comentariul meu. Fetita mea era la fel, vorbea putin, era foarte activa, incapatanata. Din aprilie am inceput sa ii dau constant ulei de peste..nu mica mi-a fost mirarea cand am vazut progrese enorme! acum leaga cuvinte, e mai cuminte, mai intelegatoare, mai prezenta! Sunt ferm convinsa ca uleiul de peste a facut diferenta! multa sanatate va doresc.
   Ei ii dau Mollers Tutti Frutti…il adora!

 11. Vio a zis

  Buna ziua,

  Sunt insarcinata in primul trimestru si iau Elevit. Pe langa aceste vitamine medicul mi-a recomandat si Mollers Omega 3 Forte capsule. Este in regula sa fie administrate din primul trimestru?

  Multumesc!

  • mollers a zis

   Buna ziua,
   sa fie intr-un ceas bun! Luati Elevit 1? Regula de baza este ca puteti combina acizii grasi Omega-3 naturali din Moller’s cu alte multivitamine fara probleme (si, pe de alta parte, este vital sa aveti aport constant de DHA si EPA – cei doi acizi grasi Omega-3 care conteaza).

   Unde trebuie sa fiti atenta in viitor (cind treceti banuiesc la Elevit 2 / 3) este la vit D -> 2 caps Moller’s Forte contin 400 UI vit D, trebuie adunate peste doza din celelalte multivitamine pe care le luati. Necesarul zilnic de vit D (cite unitati internationale) il stabileste medicul care va monitorizeaza (in sarcina este nevoie de un aport mai mare, insa trebuie sa va indrume concret).

   Va mai asteptam cu alte intrebari.
   Toate bune, echipa Moller’s

 12. Voicu a zis

  Buna, ii au baiatului meu doi pestisori dimineata si devine foarte agitat. Ar fi mai bine sa ii dau seara la culcare? Daca medicul a spus 1000 UI pe zi, ii pot da 4 pestisori sau e prea mult? Are 9 ani.

  • mollers a zis

   Buna ziua,
   cel mai probabil nu devine agitat de la Moller’s -> efectul este invers (de ex. se recomanda pentru ADHD, stari de agitatie etc.)

   Nu exista vreun moment al zilei confirmat de studii clinice (cind este cel mai bine sa administrezi Omega-3), insa puteti sa ii schimbati rutina fara probleme, sa vedem cum se simte / evolueaza.

   Sa ajungeti la 1000 UI vit D recomandarea noastra este sa ii dati si varianta lichida Moller’s (5 ml = contin 400 UI). Pentru baietel ati putea merge cu 10 ml ulei de ficat de cod (800 UI) + 1 pestisor (200 UI) = 1000 UI in total.

   E mult sa ii dati 4 pestisori pe zi -> pot avea efect laxativ luati in doza mai mare / pe perioada mare de timp.

   Va mai asteptam cu intrebari.
   Toate bune,
   Moller’s Romania

 13. Moldovan Denes a zis

  Buna ziua,

  I-am facut niste analize baietelului meu de 6 ani si a iesit vitamina D la un nivel de 23.2 ng / ml . Nivelul optim este considerat peste 30 ng / ml .

  As dori sa stiu cat timp trebuie sa – i administrez uleiul din ficat de cod ca sa ajunga la nivelul optim ( > 30 ) , in conditiile in care trebuie administrat 5 ml pe zi.

  Cu respect,

  Denes

  • mollers a zis

   Buna ziua,
   cel mai bine este sa discutati cu pediatrul copilului, el poate sa va indrume cel mai bine (in functie de istoric, daca este expus la soare, alimentatie etc.).

   Ca idée générala, in tratatele de specialitate se mentioneaza ca:
   – colecalciferol (vitamina D3); administrarea zilnică timp de 3 luni a 1000 UI determină o creştere cu 10 ng/mL a nivelului seric de 25-OH vitamina D;

   Insa pediatrul sigur va va indruma cel mai bine.

   Moller’s contine 400 UI (unitati internationale) / 5 ml, daca aveti nevoie de mai multe UI pe zi puteti sa ridicati fara probleme doza pina la 10 ml / zi.

   Va mai asteptam cu intrebari.
   Toate bune
   Echipa Moller’s Romania

 14. Cristina a zis

  Buna ziua,sunt însărcinată în 14 săptămâni momentan iau 2 capsule pe zi de mollers,si femibion 2,este mai indicat să iau mollers forma lichidă ?

  • mollers a zis

   Buna ziua,

   ce capsule Moller’s luati? Moller’s Forte (blister) sau Moller’s Omegacore (la borcanel)? Sa putem compara cantitatea de acizi grasi naturali + daca aveti si vit D.

   Varianta lichida este tot timpul o varianta foarte buna (intrucit are cea mai mare concentratie de acizi grasi esentiali polinesaturati Omega-3 naturali: 600 mg DHA + 400 mg EPA).

   Asteptam raspunsul dvs.
   Multumim,
   echipa Moller’s

 15. Cristina a zis

  Bună ziua,sunt însărcinată în 14 săptămâni momentan iau 2 capsule pe zi de mollers,ar fi mai indicat să iau sub forma lichidă?mai iau si femibion 2 dar nu conține deloc vit D.

  • mollers a zis

   Buna ziua,

   ce capsule Moller’s luati? Moller’s Forte (blister) sau Moller’s Omegacore (la borcanel)? Sa putem compara cantitatea de acizi grasi naturali + daca aveti si vit D.

   Varianta lichida este tot timpul o varianta foarte buna (intrucit are cea mai mare concentratie de acizi grasi esentiali polinesaturati Omega-3 naturali: 600 mg DHA + 400 mg EPA).

   Asteptam raspunsul dvs.
   Multumim,
   echipa Moller’s

  • mollers a zis

   Buna ziua,
   da, sigur, Moller’s nu interactioneaza cu celelalte vitaminte/ tratamente fiind un produs natural.
   Pentru deficitul de fier trebuie sa ii dati tratament adecvat (la recomandarea pediatrului).

   Toate bune,
   Echipa Moller’s Romania

 16. Cristina a zis

  Buna ziua. Am un baietel de 5 ani si de anul trecut am inceput sa ii dau acest ulei. Pe sezonul rece pediatrul mi a recomandat sa ii dau vit D picaturi. Intrebarea mea este: acum ca a trecut sezonul rece ii pot da din nou acest ulei? Se poate administra vara? Mai trebuie sa suplinesc cu vit D picaturi? Multumesc

  • mollers a zis

   Buna ziua,
   In mod normal, pe timpul verii, pediatrii mai reduc din suplimentarea cu vit D (intrucit copilul sta mai mult in aer liber etc.).

   Moller’s nu are restrictii de sezon, ii puteti da si pe timpul verii intrucit merge pe dezvoltarea cerebrala (acizi grasi Omega-3 naturali), dezvoltarea cardiovasculara, dezvoltarea sistemului imunitar etc.

   Trebuie sa tineti cont ca 1 lingurita (5ml Moller’s) contine 400 UI vit D – doza profilactica de intretinere, prin urmare nu ii mai dati si alte picaturi.

   Va mai asteptam cu intrebari.
   Toate bune,
   Echipa Moller’s Romania

  • mollers a zis

   Bună ziua,

   pt vârsta lui cea mai indicată este forma lichidă -> ulei de ficat de cod, 1 linguriță în fiecare zi.

   Peștișorii sunt pt copiii mai mari, de la 3 ani, când pot să mestece fără probleme.

   Toate bune,
   Echipa Moller’s Romania

  • mollers a zis

   Buna ziua,
   nici o problema. Practic pastrarea la frigider dupa deschidere este o masura de extra siguranta a producatorului norvegian pt a prelungi cit mai mult durata de viata a produsului (dupa deschidere incepe oxidarea).

   Daca produsul nu si-a schimbat gustul/ textura, puteti termina sticla fara nici o problema.

   Toate bune
   Echipa Moller’s Romania

 17. Diaconu Oana Nicoleta a zis

  Buna ziua, am o bebelusa de 10 luni, ii dau vit d3 de la secom, 6 pic pe zi. Cat sa ii dau ulei de cod mollers? Sa reduc din vit d3 de la secom? Multumesc mult!!!

  • mollers a zis

   Buna ziua,
   8 picaturi de la Secom continues 500 UI vit D, 6 picaturi contin 375 UI vit D – cam putin, in aceasta perioada de crestere ar trebui sa ii dati 1000/1200 UI vit D / zi, sa verificati cu pediatrul.

   5 ml Moller’s (1 lingurita) contin 400 UI vit D.

   Sfatul nostrum este sa:
   1. verificati cu pediatrul cite UI (unitati internationale vit D ar trebui sa ii dati copilului)
   2. sa ii dati fie o doza mai mare de Moller’s (la acizii grasi Omega-3 cu cit sunt mai multi cu atit e mai bine) fie ii dati Moller’s + alta vit D3 in completare.

   Va mai asteptam cu intrebari.
   Toate bune
   Echipa Moller’s Romania

    • mollers a zis

     Ba da, doza profilactica este de 400 UI / zi vit D conform protocolului de rahitism din Romania. Medicii pediatri recomanda in general mai mult, intrucit nu se asimileaza toata vit D administrata. Mergeti cum v-a sfatuit pediatrul copilului, eventual mai verificati o data cu dumnealui.

     Toate bune
     Echipa Moller’s Romania

 18. Laura a zis

  Am o fetiță de 3ani și 7 luni cu epilepsie și posibil autism.as vrea sa ii dau ulei de peste cu Omega-3, Este indicat și pt ea și care este dozajul.Multumesc frumos

  • mollers a zis

   Buna ziua,

   da, este chiar indicat sa ii dati Moller’s pe perioade mari de timp (in completare la tratamentul de baza prescris de medic).

   Doza zilnica recomandata este de minim 5 ml (1 lingurita) pe zi, insa in cazul ei ne trebuie un aport mai mare de DHA si EPA prin urmare puteti sa mergeti cu 10 ml / zi. Practic in cazul celor 2 acizi grasi esentiali polinesaturati care ne intereseaza (DHA si EPA) nu exista risc de supradozaj, ea are nevoie de cit mai mult.

   Va mai asteptam cu intrebari.

   Toate bune,

   Moller’s Romania

 19. Madalina a zis

  Buna ziua, ii dau fiului meu (4 ani) osteocare cate 10 ml/zi, in același timp mi s-a recomandat vigantol și ulei de peste câte 5 ml pe zi. La moment ii dau doar osteocare, care ar fi dozarea ideală pentru a nu depăși doza recomandata de vitamina d? Mulțumesc

  • mollers a zis

   Buna ziua,

   trebuie sa facem socoteala matematic:

   1. Osteocare 10 ml/ zi: 75 UI
   2. Vigantol: 1 picatura contine 500 UI
   3. Moller’s 5 ml/ zi: 400 UI

   Trebuie sa stiti cite unitati internationale (UI) i-a recomandat medicul copilului. In mod uzual, pentru un copil cu o evolutie normala necesarul este intre 800 – 1200 UI /zi (mai mult in cazurile cu probleme, rahitism etc.)

   Prin urmare, sfatul nostru este sa ramineti cu 2 produse din cele 3 (are totusi 4 ani, nu il aglomerati cu prea mult). Din punctul nostru de vedere Moller’s + 1 picatura de Vigantol este cea mai buna alegere.

   Va mai asteptam cu intrebari.
   Toate bune
   Echipa Moller’s Romania

   • Madalina a zis

    Am urmat sfatul Dvs și ii dau 5 ml de ulei și o picătura de vigantol. Avem câteva zile de administrare și se constipa din ce in ce mai tare, e vreunul din efectele uleiului? Ar trebui sa așteptam o perioada pentru a se obișnui organismul?

    • mollers a zis

     Buna ziua,

     Moller’s nu provoaca tulburari digestive/ constipatie (unii parinti ne-au spus ca dimpotriva, ii ajuta la scaun).

     Sfatul nostru este sa ii reduceti doza Moller’s la citeva picaturi / zi pentru o perioada, sa vedem de unde e cauza. In paralel, incercati sa va dati seama daca constipatia poate fie provocata si de altceva.

     Va stam la dispozitie daca mai aveti intrebari!
     Toate bune,
     Echipa Moller’s Romania

     • Madalina a zis

      O sa încercam cu o doza mai mică, cred ca asta e cauza pentru ca nu am introdus altceva nou. In plus in trecut am încercat și eu sa consum acest ulei și a avut același efect. Chiar nu au mai fost persoane care au semnalat astfel de efecte?

     • mollers a zis

      Da, e bine sa reduceti o perioada doza, sa vedem de unde vine problema.

      Mai rar parintii ne-au semnalat ca in unele cazuri Moller’s accelereaza tranzitul intestinal, niciodata invers.

      Sa ne tineti la curent!
      Toate bune,
      Echipa Moller’s Romania

    • Monica a zis

     Buna seara . Am fetita de 1 an si o luna si as dorii sa-i incep administrarea uleiului de peste. In prezent ii administrez vit d3 pt ca nu ni s-a inchis complet fontanela iar medicul ne spus sa continuam administrarea. Vroiam sa stiu daca incepem cu uleiul de peste continuam in paralel cu d3 sau este sufient uleiul de peste si in ce cantitate ar trebui sa il administreze? Va multumesc

 20. Mari a zis

  Bună ziua! Se poate administra ulei de cod împreună cu Osteocare sirop pt un copil de 3 ani jumătate ? Osteocare este recomandat de medic. Mulțumesc

  • mollers a zis

   Buna ziua,
   da, puteti fara probleme sa asociati Osteocare + Moller’s, Osteocare are doar 75 UI vit D (deci e ok, nu supradozam).

   Toate bune, va mai asteptam cu intrebari!
   Echipa Moller’s Romania

 21. Andreea Maria a zis

  Bună ziua! Am un bebeluș de 11 lunițe și am început sa i dau Mollers pure mom & baby..
  Doamna de la farmacie mi a spus sa i dau 5ml dimineața.. Întrebarea mea este cât timp ii pot da acest ulei?

  • mollers a zis

   Buna ziua, sa va traiasca!
   Consiliul National de Nutritie din Norvegia recomanda aportul zilnic, neintrerupt de ulei de ficat de cod oricarei persoane sanatoase, de la 4 saptamini pina la virste avansate, intrucit este cea mai pura forma de administra DHA si EPA de calitate organismului uman.

   La noi pediatrii recomanda Moller’s in special in lunile reci (sept – aprilie) pentru cresterea imunitatii, dezvoltare cognitiva etc. Pauza pe timpul verii.

   Daca tintiti si alte indicatii (intirziere de dezvoltare, functia cardiovasculara etc) puteti merge fara probleme pe perioade de 3-5 ani.

   Va mai asteptam cu intrebari.
   Toate bune
   Echipa Moller’s

 22. Nicoleta Mihu a zis

  Buna ziua, baietel de 9 ani, cu deficit de vit. D, medicul a recomandat 1000 ui. Intrebarea este, care dintre produse ar fi potrivit pt el, ca sa ajung la 1000ui ii dau doza dubla ( in acest caz nu este supradozaj de restu vitaminelor) sau cum suplimentez diferenta?

  • mollers a zis

   Buna ziua,

   puteti fie:
   1. sa ii suplimentati doza zilnica Moller’s, sa ii dati 10 ml -> in acest fel obtineti 800 UI + mai adaugati 1 pestisor Moller’s => si obtineti 1000 UI / zi.

   In cazul acizilor grasi Omega-3 nu se descrie supradozajul, organismul uman nu produce de la sine acesti acizi, trebuie aport suplimentar. In afara de vit D Moller’s mai contine si vit A (doar 31% din necesarul zilnic, deci nu e risc de supradozaj) si vit E.

   Daca ii dati a la long puteti sa incercati cea mai noua sticla, Moller’s Pure Mom & Baby, are aceeasi concentratie de acizi grasi Omega-3 si de vit D si A, insa nu are deloc vit E.

   2. fie ii puteti da Moller’s 5 ml / zi (contine 400 UI vit D) si suplimentati cu Vigantol de ex., inca o picatura/ zi.

   Va mai asteptam cu intrebari.
   Toate bune
   Echipa Moller’s Romania

 23. Cristian a zis

  Buna ziua. Vom incepe administrarea la copil( 6 ani si 9 luni) de ulei de ficat de cod si as dori sa intreb daca sa continuam si cu Centrum Junior de la A la Z sau nu? Se pot lua in paralel sau mai bine nu? Multumesc.

  • mollers a zis

   Buna ziua,
   De principiu Moller’s, fiind in totalitate natural, se poate da in paralel si cu alte vitamine. In cazul acizilor grasi polinesaturati Omega-3 nu exista riscul de supradozaj, practic se pot administra in cantitati cit mai mari (in cazul nostru, Centrum Junior nu contine si Omega-3).

   Insa trebuie sa fim atenti la vitaminele D, A, E, continute atit de Moller’s cit si de Centrum: de ex. 5 ml Moller’s contine 400 UI vit D; Centrum contine 125 UI vit D; daca le dati in paralel obtineti 525 UI vit D -> e ok, puteti merge pina la 1000 UI / zi, insa nu trebuie sa ii mai dati si Vigantol de ex.

   Va mai asteptam cu intrebari!
   Toate bune
   Echipa Moller’s Romania

 24. Denisa a zis

  Buna ziua.. Fetita mea are 2 si 4 luni si as vrea sa incep sa ii dau ulei mollers cu fructe.. pot sa ii dau ținând cont că are scaune mai moi?
  Acest ulei este bun Si pentru sistemul imunitar? Multumesc

  • mollers a zis

   Buna ziua,

   Puteti incepe fara probleme sa ii dati Moller’s tutti-frutti daca stiti ca nu are un fond alergic (i-ati dat pina acum capsuni / fructe de padure). Pe sticla veti vedea ca producatorul norvegian a ridicat limita de virsta la 3 ani (tocmai pentru a preveni alergiile). Insa noi avem copii monitorizati de pediatri mai mici de 3 ani care merg pe Moller’s tutti-frutti fara probleme.

   Referitor la scaune moi, Moller’s teoretic nu are legatura cu aceasta parte, nu influenteaza tranzitul intestinal. Insa avind in vedere virsta copilului, sfatul nostru este sa incepeti treptat, cu citeva picaturi, apoi sa cresteti doza la 5 ml / zi (si monitorizati evolutia copilului).

   Una din indicatiile de baza ale uleiului de ficat de cod Moller’s este sustinerea imunitatii. Sunt foarte multe studii clinice in acest sens, care au demonstrat reducerea numarului de raceli / sezon, diminuarea nr. de zile de spitalizare / stat acasa. Pe linga acizii grasi Omega-3 Moller’s contine si vit D – cu o importanta componenta imunitara.

   Daca mai aveti intrebari, suntem aici!
   Toate bune
   Echipa Moller’s Romania

   • Daniela G a zis

    Buna ziua!
    Am o nelamurire in legatura cu ce scrie pe sticla si anume: Vitamina D 10 μg (200%*). Asta inseamna ca 5 ml asigura 200% din doza zilnica recomandata? Eu locuiesc in Suedia, iar aici pe sticla scrie ca trebuie administrati doar 2,5 ml la copii peste 3 ani (si nimic despre copii sub 3 ani). Abia de la 12 ani recomanda 5 ml.
    In Suedia pediatrii recomanda a se da 400 UI de vitamina D, adica 5 ml de ulei din ce spuneti dvs.
    Nu stiu cum sa procedez, pana acum le-am dat copiilor 5 ml, sa reduc la 2,5 cum scrie pe sticla? Fetele au 1 an si 8 luni.

    Multumesc!

    • mollers a zis

     Buna ziua,

     sa o luam pe rind:

     1. 5 ml Moller’s contin intr-adevar 400 UI vit. D; aceasta cantitate este considerata de EFSA (autoritatea europeana care reglementeaza suplimentele alimentare) drept 200% din necesarul zilnic mediu al unui copi / adult sanatos (pornindu-se de la premisa ca persoana respectiva asimileaza vit D si din alte surse – alimentatie, expunere la soare etc.

     2. Ghidurile de pediatrie din Romania (nu stim in Suedia, insa tendinta europeana este mai degraba de a mari doza de vit D) recomanda la copilul mic minim 400 UI (doza profilactica), doza uzuala a unui copil fiind de 1000 UI / zi.

     Sfatul nostru este sa le dati fetelor in continuare cite 5 ml /zi, 2,5 ml /zi se recomanda sugarilor de pina in 6 luni.

     5 ml contin o doza foarte buna de acizi grasi Omega-3 (in cazul lor nu se descrie supradozarea) si 400 UI vit D – exact doza profilactica.

     Daca mai aveti intrebari, va asteptam cu drag!
     Toate bune
     Echipa Moller’s Romania

 25. Anamaria a zis

  Buna ziua,am un baietel de 2 ani7 luni, as dori sa ii administrez ulei de ficat de cod dar in acelasi timp as vrea sa ii dau multivitamine si minerale de la Secom pt pofta de mancare. Este ok?
  Va multmesc.

   • mollers a zis

    vedeti raspunsul anterior.

    Cel mai bine este sa discutati cu pediatrul copilului sa stabiliti prioritatile de administrare.

    Va ma asteptam cu intrebari.
    Toate bune
    Echipa Moller’s Romania

  • mollers a zis

   Buna ziua,
   sa va traiasca! Fiind un produs natural, Moller’s nu interactioneaza cu celelalte preparate, ii puteti da si multivitaminele in totala siguranta.
   Sa aveti grija sa nu depasiti vitamina D (daca si multimineralele o au in compozitie). Sa puteti face corect socoteala, 5 ml Moller’s contin exact 400 UI (unitati internationale vit D).
   Pe de alta parte, sa discutati si cu pediatrul copilului ce produse sa ii dati / sa nu fie prea mult in acelasi timp.

   Va mai asteptam cu intrebari!
   Toate bune
   Echipa Moller’s Romania

 26. Cimpeanu Ioana a zis

  Buna ziua! am un baietel de 11 luni si am inceput sa. i dau Ulei de Cod cu aroma de lamaie; prima oara l. a luat iar la ultima inghititura s. a strambat rau… acum stau si ma gandesc daca il. va mai accepta si datile viitoare.. in caz ca il refuza, il. pot pune in biberonul cu lapte sau seara in iaurt? de la frigider este extrem de rece, il trag in seringa inainte si. l. las sa se încălzească? sau cum recomandati? Mulțumesc frumos!

  • mollers a zis

   Buna ziua,

   Sigur, puteti amesteca fara probleme Moller’s cu lapte / iaurt / piure-ul de banane etc. cu conditia sa va asigurati ulterior ca maninca toata cantitatea.

   Daca vi se pare rece, puteti fara probleme sa il tineti in seringa 1 h / 1,5 h inainte de administrare, astfel incit sa fie confortabil pentru copil.

   Sticla se tine la frigider dupa deschidere pentru a preveni oxidarea / pentru a pastra calitatile produsului cit mai mult.

   Va trimitem un link cu un filmulet scurt cu sfaturi de administrare – sigur veti gasi metode de a administra Moller’s in conditii cit mai placute: https://www.youtube.com/watch?v=Onip2fpfC8Q&t=11s

 27. Carina a zis

  Buna ziua,

  Sunt insarcinata in trimestrul 2 si dr. mi-a recomandat 2 capsule de Mollers Cod Liver Oil pe zi. Dar in acelasi timp mi se recomandase de la inceputul sarcinii si elevit pronatal. Ar fi de ajuns daca iau doar 1 capsula de Mollers pe zi?

  Multumesc!

  • mollers a zis

   Buna ziua,

   Da, puteti sa luati fara probleme in paralel, avind in vedere ca Elevit Pronatal va aduce un aport de vitamine variate/ practic nu se suprapune cu Moller’s decit in cazul vitaminei D.

   Elevit Pronatal contine 500 UI vit D iar 2 caps Moller’s 400 UI (unitati internationale) deci practic ati obtine 900 UI /zi -> in sarcina aveti nevoie de un aport constant de vit D, insa cel mai bine este sa intrebati si medicul.

   Eventual sa luati doar 1 caps/ zi Moller’s, practic reductie la 200 UI aportul de vit D (+ 500 UI de dincolo).

   Insa din trimestrul III de sarcina va recomandam sa treceti la varianta lichida la Moller’s – 5 ml /zi, intrucit are o concentratie mai mare de acizi grasi Omega-3 (DHA si EPA) vitali pentru dezvoltarea sistemului nervos central la copil.

   Va mai asteptam cu intrebari.
   Toate bune
   Echipa Moller’s

 28. Petreanu Marinela a zis

  Buna ziua, as dori sa stiu INGREDIENTELE pentru Moller’s pestisori gumati. Pe site am gasit doar : „2 pestisori contin Acizi grasi Omega-3 370 mg, – DHA (acid docosahexaenoic) 280 mg,– EPA (acid eicosapentaenoic) 56 mg, Vitamina D 10 μg – 400 UI (200%*)”.
  M-ar interesa ingredientele de la jeleuri. Va multumesc.

  • mollers a zis

   Buna ziua,

   Ingredientele sunt:

   Ingrediente: îndulcitori (xilitol, sorbitol), ulei de pește concentrat, apă purificată, gelatină, aromă de portocale, antioxidant (acid malic), acidifiant (citrat de trisodiu), colorant (extras de piper), colecalciferol (vitamina D3)

   2 peștișori conțin:
   Acizi grași Omega-3: 370 mg
   – DHA (acid docosahexaenoic) 280 mg
   – EPA (acid eicosapentaenoic) 56 mg
   Vitamina D 10 mg = 400 UI (200%*)

   Toate bune,
   Echipa Moller’s Romania

 29. Narcisa a zis

  Buna seara, as dori sa va intreb daca putem administra acest ulei Moller’s impreuna cu un aliment unui copil de 3 ani si 8 luni? Va intreb acest lucru deoarece l-am administrat o lunga perioada de timp (de la 6 luni – la 3 ani) in laptele praf administrat seara, iar acum il administram in iaurt. Se pierd din calitatile produsului daca este administrat in acest mod?
  Va multumim.

 30. Maria a zis

  Buna ziua. Sunt insarcinata in 13 saptamani si sunt interesata sa iau ulei din ficat de cod. Va rog sa imi recomandati produsul indicat femeilor insarcinate (lichid sau capsule), doza, de cand si pana cand este indicat sa il administrez?! In prezent iau si Femosun, vitamine prenatale, care contin acid docosahexaenoic (DHA) – 210 mg, 60% DHA. Este sufiecint acest produs si aceasta doza, exista vreun risc pentru sarcina daca depasesc doza zilnica recomandata? Multumesc!

  • mollers a zis

   Bună ziua,

   În sarcină cel mai indicat produs este Moller’s lichid (varianta lamaie) intrucit este cea mai pură formă de administrare de acizi grași Omega-3 / dar și de vitamina D.

   Practic nu este absolut nici o problemă să luați Moller’s în paralel cu alte vitamine. În ceea ce privește acizii grași Omega-3 (în special DHA și EPA) este chiar indicat să aveți un aport mai mare, în studiile clinice de ex. s-a mers cu 1200 mg DHA /zi în sarcină din săptămâna 18 până la naștere și mai apoi în timpul alăptării.

   Unde trebuie să fiți atentă este la cantitatea de vit D, 1 lingurită de Moller’s conține 400 UI vit D, exact doza profilactică în România. Am văzut că Femosun nu conține vit D, asa ca puteți să luați fără probleme, însă să țineți cont dacă pe parcursul sarcinii veți lua și alte suplimente.

   Doza recomandată este de min. 5 ml / zi (1 linguriță) de la frigider, însă, dacă medicul vă recomandă mai mult DHA / mai multă vit D, puteți să creșteți fără probleme la 10 ml /zi.

   Ideal este să luați din săptămâna 18 de sarcină și să mergeți pe toată perioada + în timpul alăptării.

   Să consultați si medicul care vă monitorizează, vă va îndruma cel mai bine.

   Vă mai așteptăm cu întrebări,
   Toate bune,
   Echipa Moller’s România

 31. Sorina a zis

  Buna ziua! Am descoperit de curand informatii despre beneficiile acestui ulei de ficat de cod. Va rog sa-mi spuneti dacă putem incepe administrarea acum la început de Aprilie (am citit mai sus in comentarii că se recomanda mai mult in lunile reci). Eu am 39 de ani si am o fetita de 15 ani pe care as vrea sa o ajut cu acest supliment pentru examenele viitoare (simulari, bacalaureat). Multumesc ptr raspuns!

  • mollers a zis

   Bună ziua,
   Excelentă întrebare!

   1. Consiliul național de nutriție din Norvegia recomandă aportul zilnic, neîntrerupt de ulei de ficat de cod oricărei persoane sănătoase de la 4 săptămâni și până la vârste avansate. Practic, ideal, trebuie administrat în orice perioadă a anului. Noi promovăm în special administrarea pe timpul sezonului rece ca minimum de măsură preventivă pe care o putem lua.
   Prin urmare da, fără probleme, puteți începe administrarea în orice lună din an. Puteți să mergeți neîntrerupt pe perioade mari de timp, 3-5 ani, în totală siguranță. 1 lingură (5-10 ml)/ zi, de la frigider.

   2. Creierul uman este alcătuit în mare parte din grăsimi, iar dintre acestea, în mare parte din DHA (acidul docosahexaenoic). Cum organismul uman nu produce acest acid gras de la sine, tot timpul avem nevoie de aport din exterior (ideal cel puțin 3-5 mese / săptămână de pește gras sălbatic de calitate: somon, cod, sardine etc.) sau – cea mai pură alternativă naturală -> Möller’s în fiecare zi.
   Sfatul nostru este să îi dați fetiței câte 5 ml / zi iar în perioada examenelor să ridicați doza la 10 ml/ zi. O va ajuta la memorie, la creșterea vitezei de procesare a informațiilor, crește IQ-ul, calitatea somnului – extrem de important etc.

   Îi ținem pumnii să treacă cu bine și să ne auzim sănătoși!
   Vă mai așteptăm cu întrebări!
   Toate bune,
   Echipa Möller’s România

 32. Dumitru leo a zis

  Buna ziua am 19 ani si am luat Miller.s morga 3 am consumat toata sticluță mai trebuie sa continui…am o problemă cu examen care uit rebede ma ajuta sa rețin sa trec si eu examenul il pe 28 martie si mai folosesc pastile de 2 ori pe zi ChildLfe pure DHA recomandat de medic as vrea sa stiu daca mai continui multumesc

  • mollers a zis

   Buna ziua,
   Ne bucuram ca ne-ai scris.

   Da, ai facut foarte bine ca ai luat Moller’s si da, trebuie sa continui. Moller’s contine o concentratie mare de acizi grasi Omega-3, in special DHA si EPA, care ajuta la stimularea memoriei, creste IQ-ul, creste viteza de procesare a informatiilor, calitatea somnului etc.

   Te sfatuim ca in perioada examenelor sa cresti doza la 1 lingura (10 ml) / zi.

   In ceea ce priveste Childlife Essential – Pure DHA precum si alte produse similare: cind alegi un produs pe baza de Omega-3, trebuie sa te uiti la concentratia de DHA si EPA (cei mai importanti acizi grasi Omega-3). Acestea trebuie sa fie fiecare in concentratie de min. 250 mg DHA, min. 250 mg EPA (sa aiba efect).

   Daca te uiti la Pure DHA, pe 3 capsule / zi (foarte mult), doza de DHA este de doar 90 mg si de EPA de doar 60 mg. Adica cu alte cuvinte le iei degeaba.

   Prin comparatie, doar 5 ml Moller’s (1 lingurita) contin:
   – DHA: 600 mg
   – EPA: 400 mg

   In concluzie, continua cu Moller’s si poti creste doza fara probleme in timpul examenelor. Iti tinem pumnii, sa treci cu bine, asteptam sa ne spui ce ai facut!

   Toate bune,
   Moller’s Romania

    • mollers a zis

     Buna ziua,

     Creierul uman este alcatuit in mare parte din DHA. Cum organismul nostru nu produce de la sine acest acid gras Omega-3 extrem de important, singura solutie este suplimentarea / mese de peste gras salbatic regulate (somon, sardine, cod etc.).

     Consiliul National de Nutritie din Norvegia recomanda aportul zilnic, neintrerupt de ulei de ficat de cod oricarei persoane sanatoase de la 4 saptamini si pina la virste avansate.

     Prin urmare, Moller’s Cod Liver Oil Omega-3 se poate lua continuu, pe perioade mari de timp, fara probleme.

     Sfatul nostru este sa luati constant, sa luati o doza mai mare in timpul examenelor si apoi sa faceti o pauza de citeva luni. Reluati ulterior.

     Toate bune
     Moller’s Romania

    • mollers a zis

     Buna ziua,

     Da – dar trebuie sa fiti atenta la doza zilnica de vit D recomandata de medic (cite unitati internationale / zi).

     1 lingurita (5 ml) Moller’s contin 400 UI (unitati internationale) vitamina D, exact doza profilactica recomandata in Romania.

     In general pediatrii recomanda 2 pic Vigantol (1 picatura contine 500 UI) -> in total 1000 UI vit D. Daca ii dati si Moller’s, puteti sa ii dati doar 1 picatura Vigantol in completare.

     In concluzie, Moller’s se poate asocia cu alte produse / nu apar interactiuni, insa trebuie sa stiti ce doza vit D i-a recomandat medicul.

     Va mai asteptam cu intrebari.
     Toate bune
     Echipa Moller’s Romania

 33. Alexandra G a zis

  Buna ziua
  Sunt insarcinata in sapt a 29 a. Iau in mod constant femibion 2.Am tot citit despre beneficiile omega 3 in sarcina insa parerile sunt impartite atat cu privire la a lua sau nu omega 3 cat si cu privire la sursa de Omega 3. Unii recomanda Krill, altii doar ulei de peste si altii interzic cu desavarsire uleiul din ficat de peste. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
  Pot lua pe tot parcursul trimestrului 3 Mollers forte?
  Faptul ca are si ulei din ficat de peste reprezinta o problema in sarcina?
  Inclusiv Femibion 2 contine o doza de 200 mg de DHA, e vreo problema daca suplimentez cu Mollers forte?
  Multumesc

  • mollers a zis

   Buna ziua,

   Conform protocoalelor de specialitate, aportul constant de acizi grasi Omega-3 de calitate in sarcina, in special DHA este de necontestat. Sa o luam pe rind cu raspunsurile la intrebarile dvs:

   1. Sursa de Omega-3 trebuie sa fie de incredere, controlata, daca vorbim de Omega-3 marin – fara toxine, impuritati, metale grele

   2. krill / ulei de peste -> cind alegeti un produs de Omega-3, trebuie sa verificati sursa (ce spuneam mai sus) si concentratia de DHA si EPA (acizii grasi Omega-3 care au eficacitate dovedita clinic); majoritatea produselor pe baza de krill nici macar nu detaliaza pe eticheta cit DHA, cit EPA contin;

   3. uleiul de ficat de cod este cea mai buna sursa de acizi grasi Omega-3: in timp ce diferitele tipuri de peste / plancton contin max 2,5 g acizi grasi Omega-3 / pe 100 g, ficatul de cod contine 18,5 g, asadar de 7,4 ori mai mult

   4. intr-adevar, sunt unele articole pe Internet (in special pe filiera americana) care contesta uleiul de ficat de cod in sarcina, datorita aportului mare de vit D si vit A; am studiat o parte dintre ele, am discutat si cu departamentul medical de la Orkla Health (producatorul Moller’s) multe dintre ele sunt PR negativ pentru o serie de companii clasice de Omega-3 (si scot in fata beneficiile uleiului de krill).

   Revenind la continutul de vit D si de vit A din uleiul de ficat de cod Moller’s:
   – 1 lingurita (5 ml), doza zilnica recomandata contine 400 UI vit D (10 micrograme) si 833 UI vit A (250 micrograme).
   – in Romania femeilor gravide li se recomanda de la 400 UI zilnic la 800 UI pt alimentatie carentata; pt complianta scazuta se recomanda 4000 UI / saptamina
   – prin urmare, sa existe efecte adverse, gravida ar trebui sa suplimenteze doza zilnica de Moller’s foarte mult, pe perioade mai mari de timp (nimeni nu inghite mai mult ulei de ficat de cod pe zi).

   5. Puteti sa luati si Moller’s pe linga Femibion 2 -> 200 mg DHA este minimum / zi in sarcina si mai apoi in alaptare; intre Moller’s Forte (capsule) si ulei de ficat de cod, va recomandam uleiul de ficat cod, varianta cea mai pura, cu o concentratie mare de DHA – 600 mg / 5 ml.
   Moller’s Forte contine de asemenea ulei de ficat de cod, insa evident concentratia de DHA/ EPA este mai mica (nici o capsula nu poate sa contina aceeasi concentratie).

   Discutati si cu medicul care va monitorizeaza.
   Va mai asteptam cu intrebari,
   Toate bune
   Echipa Moller’s Romania

  • mollers a zis

   Buna ziua,
   trebuie sa ne spuneti daca ii dati Baby Guard DHA sau Baby Guard D3 (sunt 2 produse distincte). Va raspundem oricum pt ambele variante:
   1. Baby Guard D3 – 1 capsula contine 400 UI vit D; 1 lingurita Moller’s contine, pe linga acizii grasi Omega-3 400 UI vit D

   2. Baby Guard DHA – 1 capsula contine 400 UI vit D + 150 mg acizi grasi Omega-3 (nici macar nu se precizeaza cit DHA si cit EPA); ESFA mentioneaza ca pentru a se instala un efect terapéutic doza minima de DHA trebuie sa fie 250 mg, la fel si EPA, min 250 mg / zi. Daca ii dati Baby Guard DHA pt Omega-3 ii dati degeaba, este extrem de slab concentrat, nu are nici un efect.

   1 lingurita Moller’s contine 400 UI vit D + 600 mg DHA + 400 mg EPA – cea mai concentrata si pura forma (Omega-3 natural) de a administra Omega-3 copilului.

   Verificati si dvs. eticheta si eventual mai discutati cu pediatrul.
   Toate bune, va mai asteptam cu intrebari,
   Echipa Moller’s Romania

    • mollers a zis

     Buna ziua,
     Intelegem ca ii dati vit D3 asa. Daca decideti sa ii dati si Moller’s, trebuie sa tineti cont ca 1 lingurita Moller’s contine de asemenea 400 UI vit D – exact cit 1 capsula Baby Guard.
     Ati putea sa ii dati doar Moller’s fara probleme.

     Toate bune
     Echipa Moller’s Romania

 34. Florentina a zis

  Bună ziua! Am doi copii, o fetiță de 7 ani jumătate şi un băiat de 3 ani jumatate. Fetița tinde sa dezvolte o ușoară scolioza, pe care sper ca o vom rezolva prin masaj (kinetoterapie). Din cauza răcelilor frecvente aş vrea sa le administrez Imunice 10 days, 10 zile pe luna, 3 luni consecutiv, iar în celelalte 20 de zile de pauza sa le administrez ulei din ficat de cod Moller 5ml/zi, urmând apoi administrarea de ulei pe o perioadă mai lungă. Este în regula aceasta schema, influențează cumva unul pe celălalt? Mulțumesc anticipat!

  • mollers a zis

   Buna ziua,

   Sa va traiasca!
   Imunice contine printre altele si 10 micrograme (400 UI) vit D. 1 lingurita de Moller’s contine de asemenea 400 UI vit D, astfel, cind ii dati in paralel, obtineti 800 UI. Este absolut in regula (mai ales tinind cont si de usoara forma de scolioza) insa ar trebui sa nu ii mai dati in aceasta perioada nici un alt supliment cu vit D (de ex. Vigantol).

   Cel mai bine este sa verificati si cu medicul cite UI (unitati internationale) vit D ii recomanda medicul pe zi.

   Altfel, fiind in totalitate natural, Moller’s nu interactioneaza cu alte tratamente (in cazul acizilor grasi Omega-3 nu se descrie supradozajul), trebuie sa fiti atenta la vitamina D.

   Apoi puteti merge a la long cu Moller’s – care ajuta la o crestere / dezvoltare normala.

   Toate bune
   Moller’s Romania

 35. Costan Nicoleta a zis

  Bună ziua! Am o fetiță de 11 luni și am început administrarea uleiului de peste la recomandarea medicului de familie 5 ml pe zi. Problema este ca nu accepta sub nici o forma sa îl ia…am înțeles de la medic ca este bine dat după amiaza. ..Cat mai mult de evitat spre seara. Este a 4 a zi în care îl dau mai mult forțat 🙁
  Cum recomandați sa îl dau ..În mâncare am încercat și nu vrea …Doar cu seringa

  • mollers a zis

   Buna ziua,
   sa va traiasca! Sfatul nostru este sa il administrati dimineata, in timpul micului dejun, imediat dupa sa ii dati sa bea ceva (ce bea in mod curent: apa, ceai, lapte, suc etc.)

   Incepeti cu citeva picaturi / zi si apoi cresteti treptat doza pina la 5 ml / zi (sa ii dati o perioada de acomodare).

   Eventual ii puteti amesteca Moller’s in mincare (piure) insa sa va asigurati ca apoi maninca toata portia.

   Va trimitem si un link la un filmulet scurt, de doar citeva minute, cu sfaturi de administrare: https://www.youtube.com/watch?v=Onip2fpfC8Q&t=89s

   Toate bune
   Echipa Moller’s Romania

 36. Camelia a zis

  Buna ziua, am 2 copii: o fata de 14 ani si jumatate si un baiat de 18 ani. In urma ultimelor analize ambii au niveluri suboptimale la Dozarea hidroxi-vitaminei D. Medicul de familie mi-a recomdat Vigantoletten 1000 1cp/zi pt fata si Detrical 2000 1 cp/zi pt baiat timp de 3 luni. Avand in vedere ca amandoi au un an scolar greu, cu examene si suprasolicitare, m-am gandit sa le dau si ulei din ficat de cod. Intrebarea este daca poate fi administrat concomitent cu cele 2 medicamente, daca nu cumva se depaseste doza maxima admisa. Mentionez ca mai am cam 1 luna si jumatate de tratament din cele prescrise de medic. Multumesc anticipat!

  • mollers a zis

   Buna ziua,
   sa va traiasca si le tinem pumnii la examene!

   Datorita continutului mare de DHA Moller’s este ideal pentru perioade solicitante din punct de vedere intelectual: ajuta la memorie, creste viteza de rezolvare a problemelor, ajuta la IQ etc.

   Intr-adevar, 1 lingurita de Moller’s contine si 400 UI (unitati internationale vit D) si trebuie sa nu depasiti foarte mult limitele recomandate de medic.

   Avind in vedere ca ambii copii au niveluri suboptimale de vit D + sunt deja la jumatatea tratamentului cu vit D sfatul nostru este ca puteti sa le dati si Moller’s in paralel iar cind se termina vit D mergeti in continuare doar cu Moller’s (care poate fi administrat a la long, pe perioade lungi de timp in deplina siguranta).

   Discutati si cu medicul curant despre marirea temporara a dozei de vit D la 1400 UI / zi pt fata (1000 UI Vigantoletten + 400 UI Moller’s) si la 2400 UI /zi pt baiat (2000 UI Detrical + 400 UI Moller’s).

   Va mai asteptam cu intrebari!
   Toate bune,
   Moller’s Romania

 37. Carmen a zis

  Buna ziua,

  Aș dori să știu dacă pot lua siropul Mollers in sarcina pe lângă suplimentul Ogestan care conține deja cantitatea necesară de Omega 3?
  Va multumesc.

  • mollers a zis

   Buna ziua,

   Suplimentul Ogestan nu spune clar ce cantitate de DHA si EPA contine (cei mai importanti acizi grasi Omega-3), ci spun la gramada acizi grasi (intr-o cantitate foarte mica). Din experienta noastra, cind nu se precizeaza cantitatea de DHA si de EPA, acestia sunt intr-o concentratie extrem de mica.

   In sarcina se recomanda in special DHA (intrucit ajuta la formarea sistemului nervos central la copil). 1 lingurita de Moller’s contine 600 mg DHA (o cantitate suficienta pentru acest lucru).

   In plus Ogestan mai contine si vit D3 (iarasi, doar 0,22 micrograme, adica aproape inexistenta) si acid folic.

   Puteti lua Ogestan + Moller’s fara probleme, sau puteti lua Moller’s + alt supliment cu acid folic (intrucit Moller’s contine, pe linga Omega-3, si necesarul corect de vit D, vit A, vit E).

   Intrebati si medicul dvs. curant.

   Toate bune
   Moller’s Romania

 38. POP MARIA a zis

  Buna ziua,
  Pt fiica mea 17 ani cu probleme grave cu dantura(se cariaza dintii in interior, in exterior smaltul este intact-fenomen aparut dupa purtare aparat dentar 2.5 ani), am primit recomandare medic endocrinolog pediatru pt administrare Ulei Moller’s 5 ml/zi (400 UI vit D/zi). Fiind foarte sensibila la gusturi, administram capsulele Moller’s 2×1 capsula/zi (400 UI vit D/zi).
  Ulterior, un alt medic endocrinolog adulti, dupa efectuarea analizei 25-OH-VITAMINA D care a indicat 25.6 (nivel suboptimal) mi-a recomandat sau dublarea dozei capsule Moller’s la 2×2 capsule/zi (800 UI vit D/zi) sau 1 pastila Vigantoletten (1000 UI/zi). Eu prefer sa continui cu capsulele Moller’s, care au o compozitie mai complexa.
  Va rog, fiind vorba de o carenta Vit D care probabil poate fi cauza aparitiei cariilor(toate celelalte analize de sange au iesit in limitele normale), care este doza recomandata de d-voastra in acest caz, nefiind vorba doar de profilaxie, in acest moment.
  Va multumesc.

  • mollers a zis

   Buna ziua,
   multumim pentru intrebare. Pentru carente (de diverse cauze) ale vitaminei D medicul este cel mai in masura sa stabileasca dozele necesare pe termen lung.
   Este foarte bine ca ati optat pentru Moller’s, intrucit intr-adevar ii asigurati si necesarul optim de acizi grasi Omega-3. 2 x 2 caps Moller’s Forte / zi este o alegere foarte buna, nu mai trebuie sa ii suplimentati cu Vigantoletten.

   Multa sanatate,
   echipa Moller’s Romania

 39. Stefania a zis

  Buna ziua , am o fetita de 1 an 1 si o luna as dorii sa stiu daca ii dau mollers ulei cu aroma de lamaie , ii mai pot da si pre steps daily sau vigantolul ?

  • mollers a zis

   Buna ziua,

   Trebuie sa facem socoteala tinind cont de cite unitati internationale de vit D i-a recomandat medicul pe zi (probabil ca 2 picaturi Vigantol, care contin 1000 UI vit D).

   Sa ii puteti introduce si 1 lingurita (5 ml) Moller’s ii puteti scoate 1 picatura de Vigantol). 1 lingurita Moller’s contine 400 UI vit D.

   Pre Steps Daily este un produs cu multivitamine, nu contine vit D, daca vreti sa il dati in continuare (pentru pofta de mincare) se poate fara probleme.

   Va stam la dispozitie daca mai aveti intrebari.
   Toate bune,
   Echipa Moller’s Romania

   • Roxana a zis

    Buna ziua ! Am un baietel de 6 luni si vreau sa incep sa ii dau Möller’s,dar nu stiu care este siropul potrivit cu lămâie sau fructe? Va multumesc !

    • mollers a zis

     Buna ziua,
     Pentru 6 luni incercati varianta Pure Mom & Baby (fara nici o aroma) sau varianta de lamaie (potrivita de la 4 saptamini).
     Varianta tutti-frutti se recomanda pentru copilul mai mare, de la 3 ani, intrucit aroma contine si fructe de padure / capsuni -> sa nu existe riscul de alergie.

     Va mai asteptam cu intrebari.
     Toate bune
     Echipa Moller’s Romania

 40. Simona a zis

  Buna ziua am un baietel de 3 ani jumate care a fost diagnosticat cu spectru autism o forma usoara.Vb f putin si este nervos.uneori facea crize de nervi.noaptea mi se trezea plangand si dura cam 30 pana se linistea.am inceput sa ii dau acest sirop e cam greu pt ca nu il accepta,cam cu toate medicam face asa,il dau cu o serinfa de 5 ml care o introduc putin in miere.este bine 5 ml pt el si cam cat timp pot sa ii administrez?ce rezultate are?multumesc

  • mollers a zis

   Buna ziua,

   Ii puteti da 10 ml / zi fara probleme (o cantitate mai mare de DHA si EPA il ajuta in cazul lui). In cazul acizilor grasi Omega-3 nu se déscrie supradozajul, practic ii puteti da mai mult decit doza profilactica. Trebuie sa fiti atenta insa ca 5 ml Moller’s contin si 400 UI vitamina D, daca ii dati 10 ml inseamna 800 UI / zi (adica nu trebuie sa ii mai dati in paralel Vigantol – sau sa faceti calculul la cit v-a recomandat medicul / pe zi).

   Moller’s are rezultate foarte bune in cazul autismului, il ajuta la dezvoltarea mentala, cresterea performantei intelectuale, creste viteza de procesare a informatiilor, diminueaza lipsa atentiei etc.

   Trebuie sa urmati desigur sfatul medicului curant, insa Moller’s nu interactioneaza cu medicatia de baza (daca i-a fost recomandat si altceva).

   Tratamentul trebuie urmat a la long, puteti sa ii dati fara probleme pe perioade mari de timp (3-4 ani), eventual reduceti la 5 ml pe timpul verii (pentru vit. D).

   Va stam la dispozitie daca mai aveti intrebari.
   Toate bune,
   Moller’s Romania

 41. Bianca a zis

  Buna ziua,
  Am o fetita de 7 luni, iar pediatra mi-a recomandat sa ii dau acest ulei de peste, eu am cumparat prima data de la farmacie varianta tutti fruti, insa acum cand am luat adoua sticla, farmacista mi-a spus ca varianta cu lamaie este recomandata pentru bebelusi iar varianta tutti fruti pentru copiii peste 3 ani. Este vreo diferenta intre ele?
  Multumesc!

  • mollers a zis

   Buna ziua,
   sa va traiasca! Ambele variante au exact aceeasi compozitie in ceea ce priveste concentratia de Omega-3 si de vitaminele D, A, E, singura diferenta fiind aroma.

   Astfel, varianta de lamaie se poate de copiilor de la 4 saptamini. Pentru tutti-frutti, avind in compozitie si capsuni / fructe de padure, producatorul norvegian recomanda precautie si a ridicat virsta de administrare la 3 ani, pentru a preveni riscul alergic. Acum, din practica (din ce stim de la pediatri) se poate administra fara probleme si inainte de 3 ani daca stiti ca nu exista riscul de alergii (copilul nu are fond alergic / istoric familial). Sunt mult copii mai mici de 3 ani care prefera aroma tutti-frutti si merg asa fara probleme.

   Va mai asteptam cu intrebari,
   toate bune
   Echipa Moller’s Romania

 42. Filimon Dana a zis

  Bună ziua. Pot folosi uleiul de ficat de cod Mollers impreuna cu siropul de crestere de la bioland junior. Mi s-a recomandat 1 linguriță sirop de crestere dar să renunț la alta administrare de vit. D, timp de o luna. Ideea e ca nu vreau sa renunt la uleiul de ficat de cod Mollers, dar as dori sa iau si siropul de crestere. Bebe un an si 3 luni.

  • mollers a zis

   Buna ziua,

   5 ml (1 lingurita) Bioland Junior sirop de crestere contine doar 1.9 mcg vit D, adica 76 UI (unitati internationale), adica foarte putin. De ex., doza minima profilactica recomandata de ghidurile de specialitate din Romania recomanda oricarui copil in crestere min. 400 UI / zi.

   5 ml (1 lingurita) de Moller’s contin exact 400 UI vit D, din punctul nostru de vedere ii puteti da fara nici o problema Moller’s cu Bioland in paralel, de vreme ce obtinem pe zi 476 UI vitamina D (de ex. pediatrii recomanda in general 1000 UI /zi, intrucit de multe ori nu se asimileaza corect).

   Insa intr-adevar, sa renuntati la orice alta forma suplimentara de vit D, de ex. sa nu ii mai dati Vigantol.

   Va mai asteptam cu intrebari, toate bune
   Echipa Moller’s Romania

 43. maria a zis

  Buna ziua,as dori sa stiu daca capsulele „MÖLLER’S FORTE OMEGA-3 WITH COD LIVER OIL” care contin vitaminele D si E merg luate impreuna cu „Alive!”(Multi-Vitamin).Va multumesc.

  • mollers a zis

   Buna ziua,
   exact, asa cum ati procedat si dvs, nu este nici o problema in ceea ce priveste acizii grasi Omega-3 continuti de Moller’s Forte, insa trebuie sa fim atenti sa nu depasim necesarul zilnic de vit D si vit E. Mai exact:
   3 caps Alive contin:
   – 400 UI vit D, daca le combinati cu 2 caps/ zi Moller’s, care contin de asemenea 400 UI vit D (10 micrograme) obtineti in total 800 UI vit D -> cam mult pentru o doza profilactica (insa daca aveti deficit de vit D, puteti lua si mai mult pe zi). Ce virsta aveti? V-a recomandat medicul o anumita doza de vit D / pe zi?

   – vit E: 165,29 mg, e mult pe zi; 2 cap Moller’s contin 10 mg vit E, care reprezinta 83% din necesarul zilnic.

   In concluzie, daca nu aveti alte indicatii de la medic si luati vitaminele preventiv, puteti reduce doza de Alive la 1 caps / zi si luati in paralel si 2 caps de Moller’s.

   Va mai asteptam cu intrebari.
   Toate bune
   Echipa Moller’s

  • ANDONIE NICOLETA a zis

   BUNA ZIUA.
   Mi s-a recomanda de catre medicul homeopat administrarea de ulei din ficat 5 ml/2/zi pentru baietelul meu diagnosticat cu tulburari din spectrul autismului. Baietelul are 2 ani. din pacate nu il prea accepta si voiam sa va intreb daca i -l pot administra amestecat cu miere de albine?
   Va multumesc.

 44. Corina Domocoș a zis

  Bună ziua. Am o fetita de 6 ani și una de 14 ani. Ce mi.ați recomanda sa le dau? Uleiul în varianta sirop sau peștișorii gumați? Și de care ori pe zi? Va mulțumesc! O zi frumoasa!

  • mollers a zis

   Bună ziua,
   pentru ambele vă recomandăm oricare dintre variantele lichide, câte 5 ml / zi (1 linguriță). Sticla o țineți la frigider după deschidere. Are o concentrație mai mare de acizi grași Omega-3, care nu se regăsește în nici un alt produs.

   Peștișorii îi puteți da pe timpul verii / când călătoriți etc. Au de asemenea 400 UI vit D/ 2 peștișori, însă pentru zi cu zi lichidul este mai bun.

   Toate bune
   Echipa Moller’s România

  • mollers a zis

   Bună ziua,

   Bănuim că îi dați 2 picături Vigantol / zi? Asta înseamnă 1000 UI / zi de vit D.

   Întrucât 1 linguriță Moller’s conține și 400 UI vit D sfatul nostru este să mergeți pe 1 picătură Vigantol + 1 linguriță Moller’s (obțineți astfel 900 UI vit D).

   Vă mai așteptăm cu întrebări,
   Toate bune
   Echipa Moller’s România

 45. hut lavinia a zis

  buna ziua as dori sa intreb si eu cat timp trebuie sa administrez acest ulei?am un baietel de 4 ani si unul de 8-9 luni si as dori sa le dau si eu din acest ulei lmentionez ca la cel mic folosesc si 2pic.de vigantol iar la cel de 4 ani ne-a recomandat medicul imunice 10 days ,10 zile pe luna ;cum sa-le administrez?;si inca ceva daca cumva sunt raciti si le administrez tratament pt.raceala antibiotic si alte cele m-ai pot sa le dau sau trebuie sa intrerup tratamenetul cu ulei?va multumesc frumos cu stima si respect!

  • mollers a zis

   Bună ziua,

   Să o luăm pe rând:
   – durata administrării Moller’s: Consiliul Național de Nutriție din Norvegia recomandă aportul zilnic, neîntrerupt, de ulei de ficat de cod de la 4 săptămâni până la vârste avansate, oricărei persoane sănătoase. La noi pediatrii recomandă în special în timpul lunilor reci (din sept – aprilie), pentru creșterea imunității, a aportului corect de vit D, pentru dezvoltarea memoriei, atenției etc. Prin urmare puteți să mergeți si dvs. pe această rută. Menționăm că dacă copiii au nevoie de Moller’s si pe timpul verii, îl puteți administra fără probleme.

   – băiețel 4 ani: Immunice conține printre altele și 400 UI vit D, dacă 400 UI e cantitatea recomandată de medic atunci ar trebui să îi dați fie Moller’s, fie Immunice; conform protocoalelor de pediatrie, vit D ar trebui administrată continuu, nu doar 10 zile / lună. Recomandarea noastră este să mergeți cu 1 linguriță de Moller’s și atât în tot sezonul rece.

   – băiețel 9 luni: 2 pic de Vigantol conțin 1000 UI vit D, e foarte bună doza; aici puteți să mergeți cu 1 pic Vigantol + 1 linguriță Moller’s, veți obține astfel 900 UI (1 linguriță Moller’s conține 400 UI vit D).

   Dacă sunt răciți nu este nici o problemă să mergeți cu Moller’s în continuare, chiar și în timpul tratamentului cu antibiotic. Practic, dacă le dați Moller’s în fiecare zi nu ar trebui să mai răcească des (epidoadele de răceală se spațiază constant, până nu mai răcesc deloc).

   Vă mai așteptăm cu întrebări, multă sănătate!
   Echipa Moller’s România

 46. alina carmen a zis

  Buna ziua!
  1. Sunt mamica a 3 copilasi: o fetita de 8 ani si 3 luni si doi baetei gemeni de 6 ani si 5 luni. Toti 3 au probleme de vedere (astigmatism). De 2 luni si un pic le dau cate 5 ml/zi de Ulei din ficat de cod Mollers cu aroma de tutti frutti, pe care l-au acceptat f usor. Nu mi-a fost recomandat de vreu medic. Pur si simplu am auzit la o prietena si am luat decizia sa le administrez si eu.
  As dori sa stiu daca le pot creste doza la 6-8 ml pe zi si daca ajuta in problema lor de vedere. Singurele suplimente pe care le mai dau este Vitamina C lichida. Desi, consuma de putin timp, acest minunat ulei, deja se vad efecte asupra activitatii cerebrale. Se concentreaza mult mai usor la scoala.
  Mai am o nelamurire. Baieteii mei sunt mai energici, mai zvapaiati, de fel. Nu au fost diagnosticati cu ADHD sau altceva, doar ca sunt genul acela de copiii care nu au stare. In timp, Uleiul din ficat de cod ar putea avea efect benefic si asupra acestui aspect?
  2. Tot de 2 luni si un pic, si eu si sotul luam cate 5 ml/zi din Uleiul din ficat de cod Mollers cu aroma de lamaie timp de 21 de zile pe luna, iar 7 zile pe luna luam cate 2 capsule/zi din Mollers Omega3 forte (cumparam din farmacia Tei un pachet cu o sticla de ulei din ficat de cod cu aroma de lamaie si o folie de 30 capsule de Mollers Omega 3 forte). E ok moduld e administare pt noi- avem 37 de ani, fiecare.
  Sotul e fumator convins. As vrea sa stiu daca acest ulei contracareaza o parte din efectele negative ale fumatului.
  Ulei din ficat de cod are vreun efect benefic asupra unghiilor si parului? Ma interesa pentru mine
  🙂
  Multumesc anticipat pentru raspuns!

  alina

  • mollers a zis

   Buna ziua,
   ce familie frumoasa! Multumim pentru incredere, haideti sa o luam pe rind:

   1. Doza zilnica se poate creste fara probleme pina la 10 ml zi (doza din toate studiile clinice de ex.), in cazul acizilor grasi Omega-3 nu exista conceptul de supradozaj, practic organismul nostru are nevoie de cit mai multi, singurul aspect unde trebuie sa fiti atenta este la vit. D.

   5 ml Moller’s contin 400 UI vit. D, practic daca administram cite 10 ml, vom avea 800 UI -> sa stiti daca cumva le dati separat si alte produse cu vit. D. Practic in Romania medicii recomanda frecvent 1000 UI vit D / zi (cit se regasesc in 2 picturi Vigantol de ex.)

   2. Probleme de vedere: da, Moller’s ajuta la cresterea acuitatii vizuale

   3. Copii mai neastimparati: da, Moller’s se administreaza in ADHD (alaturi de medicatia specifica) intrucit ajuta la ameliorarea neatentiei, impulsivitatii, a hiperactivitatii.

   4. Pentru adulti: e foarte bine cum administrati. Pentru fumat: nu, Moller’s nu are nici un efect. Pentru par / unghii -> unul din efectele colaterale ale lui Moller’s este o piele frumoasa (datorita antioxidantilor din Vit E), insa nu are efect la par si unghii (acolo va trebuie un complex de vit B, fier, cupru, zinc etc.).

   Va mai asteptam cu intrebari si multa sanatate!
   Toate bune
   Moller’s Romania

   • alina carmen a zis

    Multumesc f mult! Revin cu o intrebare.
    Unul din gemenii mei a avut aseara, pt a patra oara in ultimele 2 luni, un fel de cosmar imediat dupa somn. cred ca nici nu adoarme prea bine si incepe sa planga si zice ca se invart toate lucrururile in jurul lui si se suceste de pe o parte pe alta. pare sa fie treaz, dar e inca adormit, desi deshide ochii. se linistetste f greu
    am citit ca o cauza ar putea fi consumul de anumite substante stimulatoare pentru creier. oare are vreo legatura cu uleiul din ficat de cod? e doza prea mare pt el?
    multumesc pt proptitudine!!!

    • mollers a zis

     Bună ziua,
     Coșmarul / problemele de somn nu au legătură cu Moller’s. Uleiul de ficat ajută la creșterea calității somnului, liniștește copiii prea agitați (de ex. cu ADHD) prin urmare nu ar avea cum.

     Țineți copilul sub observație și mergeți la un doctor bun (în prezent sunt specialiști în problema somnului, un medic foarte bun este Dna Dr Mihaela Oros).

     Toate bune
     Echipa Moller’s Romania

     • alina carmen a zis

      multumesc de raspuns.
      noi locuim in iasi. dna dr cred ca profeseaza in bucuresti. ma voi interesa de un dr bun in zona noastra.
      o zi frumoasa!

 47. Bianca Dumitru a zis

  Buna ziua. Am un băiețel de 6ani și 8 luni care are autism. As putea sa ii dau 10 ml cod liver oil ? I-a fost recomandata o cantitate mare de DHAdar mă gândesc să nu fie prea multa vitamina D in cei 10 ml. Trebuie sa ii dau o perioada îndelungata.
  Va mulțumesc!

  • mollers a zis

   Bună ziua,

   Fără probleme puteți să mergeți cu 10 ml / zi (a făcut foarte bine doctorul). Este doza zilnică folosită în toate studiile clinice, recomandată pe perioade mari, a la long.

   1 lingură (10 ml) conține 800 UI vitamina D, nu este mult pentru un copil de 6-7 ani (în general se recomandă cam 1000 UI /zi). Ca să fim siguri cu vitamina D, mai intrebați și medicul: câte unități internaționale / zi îi recomandă băiețelului.

   Vă mai așteptăm cu întrebări, multă sănătate!
   Echipa Moller’s

 48. Alex a zis

  Buna ziua! Am un baietel de 1an si 8 luni foarte activ si nu prea mancacios. Doctorul mi-a zis ca e cam slabut 10kg300g. Vreau sa stiu daca ajuta la pofta de mancare si cresterea in greutate? Se mai da pe langa Vigantolul sau e suficienta vit D din preparat? Va multumesc!

  • mollers a zis

   Bună ziua,
   Să vă trăiască! Deși multe mămici ne-au spus că Moller’s le-a făcut poftă de mâncare micuților, nu are nici un argument științific în spate, trebuie să fim cinstiți. Este adevărat însă că lingurița de Moller’s pe zi reglează funcția digestivă, prin urmare poate de aici.

   Asocierea cu Vigantol -> puteți să îi dați în paralel fără nici o problemă, însă să țineți cont de câte unități internaționale i-a recomandat medicul / zi. De ex. ia în prezent 2 picături de Vigantol/ zi?

   1 linguriță (5 ml) Moller’s conțin 400 UI vitamina D. 1 picătură Vigantol 500 UI. Practic puteți să mergeți cu 1000/1200 UI pe zi însă cel mai bine este să verificați cu medicul cantitatea de vitamina D recomandată.

   Vă mai așteptăm cu întrebări.
   Toate bune,
   Moller’s Romania

 49. Diana Curtean a zis

  Buna seara!! Am un baietel de 6 luni si i-am dat ulei cu aroma de tutti frutti.Dupa o saptamana am vazut ca se da doar de la 3 ani.Mentionez ca i-a placut f mult gustul si nu a facut alergie.Pot sa continui cu el sau trebuie sa cumpar cel cu gust de lamaie?Am inteles ca au aceeasi concentratie amandoua.Va multumesc.O seara buna!!

  • mollers a zis

   Buna ziua,
   Sigur, puteti continua fara probleme.
   Ambele produse sunt la fel la compozitie (lemon / tutti-frutti), difera doar aroma. Limita tutti-frutti este ridicata la 3 ani ca o masura de extra siguranta pentru alergii, intr-adevar (aroma contine in compozitie si capsuni/ fructe de padure, cu potential alergic pentru copilul mic).
   Daca i-a mers bine pina acum, puteti continua in deplina siguranta.

   Toate bune
   Moller’s Romania

 50. radu cristina a zis

  copilul meu are 11 ani este usor supraponderal,are probleme cu vederea si am observat ca incep sa-i apara si vergeturi pe coapse.Vroiam sa va intreb ce varianta de ulei de ficat de cod imi recomandati si daca are efect asupra greutatii (adica nu vreau sa se mai ingrase).Am citit ca ajuta la dezvoltarea vederii si la o mai buna rezistenta a pielii,as vrea sa-i dau acest supliment dar nu stiu exact cum,va rog sa ma ajutati.

  • mollers a zis

   Buna ziua,
   foarte bună întrebarea dvs.!

   1 lingurita de Moller’s pe zi (5 ml) ajută și la buna funcționare a tractului intestinal, mai exact:
   – ajută la pierderea greutății / obezității
   – reduce țesutul adipos, atenuează senzația de foame postprandială și ajută la creșterea masei musculare.

   Puteți să îi dați fără probleme, este recomandat chiar!

   Puteți să mergeți cu administrarea a la long, chiar și pe perioade mari, 3-5 ani, în fiecare zi.

   Vă mai așteptăm cu întrebări!
   Toate bune,
   Moller’s România

 51. Anca a zis

  Buna seara ! Am cumparat de 2 zile pestisorii Moller s ptr fetita mea de 6 ani si as vrea sa i administrez ptr imunitate. Nu stiu cati pestisori sa i administrez adica 1 sau 2 ptr ca o data pe saptamana ii dau si 5 picaturi de vitamina D3 dupa schema data de medicul de fam al fetitei. Va rog sa mi spuneti cati pestisori sa i administrez fetei ptr nu a face supradozaj de vit D. Este ptr prima data cand vrem sa incercam produsele Moller s si sper sa fie de ajutor in raceli. Va multumesc frumos.

  • mollers a zis

   Bună ziua,

   5 picături Vigantol X 500 unități internaționale = 2500 UI / săptămână vit D îi dați în prezent, adică 357 UI / zi.

   Ca să mergem în schema recomandată de medicul dvs. puteți să îi dați 1 peștișor / zi -> care conține 200 UI / zi.

   În total pe zi facem 557 UI (357+200 UI), care e conform protocolului de prevenție a rahitismului în Romania.

   Supradozajul de vit. D apare dacă îi dați cantități mult mai mari de vit D timp îndelungat.

   Vă mai așteptăm cu întrebări.
   Toate bune,
   Echipa Moller’s Romania

 52. Julia Tica a zis

  Bună ziua. Pot da bebelașului uleiul Möller’s în lapte? Ambele variante in administrare directă (2,5 ml) nu îi plac. Bebe are 5 luni. Mulțumesc.

  • mollers a zis

   Buna ziua,
   da, puteți să puneți Möller’s în lapte (ulterior în piure-ul de banane de ex.) însă trebuie să vă asigurați că apoi bea toată sticla, să ne asigurăm că îi administrăm toată cantitatea.

   O altă idee este să începeți treptat, cu câteva picături pe zi, creșteți treptat doza până când se obișnuiește.

   Vă trimitem și un link la un filmuleț (scurt), cu sfaturi de administrare: https://www.youtube.com/watch?v=Onip2fpfC8Q&t=8s

   Să ne țineți la curent!
   Cu drag,
   Möller’s România

 53. Darie Janina a zis

  Buna seara!Am un baietel care are aproape 4ani,si este diagnosticat cu elemente din spectrul autism.Ni s-a recomandat 5ml ulei de peste,nimic de zis i-am dat dar intrebarea mea este As putea sa continui cu Mollers jeleuri fara sa ii mai dau ulei?Considerati ca este bine?Si trebuie sa fac pauza din 3 in 3luni?Sau se poate continuu?Va multumesc!

  • mollers a zis

   Bună ziua,

   Cel mai bine pentru băiețel este să îi dați ulei de ficat de cod (fie cu aromă de lămâie, fie cu aromă tutti-frutti, ce îi place mai mult). Nu înlocuiți varianta lichidă cu jeleuri pentru diagnosticul dvs. întrucât 5 ml Moller’s conțin o doză mare de acizi grași Omega-3: 600 mg DHA și 400 mg EPA, care îl ajută la coordonare, relaționare, dezvoltarea funcției cerebrale etc.

   O perioadă puteți să îi dați continuu (3-5 ani). De ex., Consiliul Național de Nutriție din Norvegia recomandă aportul zilnic, fără întrerupere, oricărei persoane sănătoase de la 4 săptămâni până la vârste avansate.

   În cazu dvs. particular trebuie să mizați pe un aport de DHA constant, iar lingurița zilnică de Moller’s asigură acest lucru.

   Vă mai așteptăm cu întrebări, sănătate!
   Cu drag,
   Echipa Moller’s România

   • Anca a zis

    Am un bebelus de 11 luni,vreau sa i.i dau ulei de ficat de cod. Daca i.i dau babyguard 1 capsula si vigantol 2 picaturi pe zi pot adauga si acest produs? Va multumesc!

    • mollers a zis

     Buna ziua,
     trebuie sa calculam corect necesarul de vit. D in acest caz:
     – 2 picaturi Vigantol contin 1000 UI vit D
     – 1 capsule Baby Guard contine 400 UI vit D

     Deja credem ca ii administrati prea multa vit D copilului (in general se merge pe 1000 UI pe zi, asta daca medicul nu va recomanda altceva – copilul suspect de rahitism etc.)

     1 lingurita Moller’s contine de asemenea 400 UI vit. D.

     In concluzie, cel mai bine este sa mergeti pe:
     – 1 pictura Vigantol (500 UI vit D)
     – 1 lingurita Moller’s (400 UI vit D)

     Baby Guard nu contine nici macar doza minima de DHA si EPA recomandata de EFSA (min. 250 mg fiecare), spun 150 mg din amindoua. Daca faceti o comparatie cu Moller’s, in 5 ml gasiti 600 mg DHA si 400 mg EPA, nici nu incape comparatie in ceea ce priveste Omega-3.

     Singura intrebare deschisa ramine doza recomandata de vit. D pe zi, cel mai bine este sa mai intrebati inca o data pediatrul. In functie de raspuns (nr. de unitati internationale/ zi) alegeti combinatia potrivita (din punctul nostru de vedere Moller’s + Vigantol).

     Toate bune
     Echipa Moller’s Romania

  • mollers a zis

   Buna ziua,
   Să vă trăiască și să vă bucurați de el! Dacă medicul i-a recomandat 2 picături de Vigantol, înseamnă că trebuie să îi dați 1000 UI / zi (unități internaționale vit. D).

   1 picătură Vigantol = 500 UI
   5 ml Moller’s (1 lingurita) = 400 UI

   Deci practic puteți să mergeți cu 1 picătură Vigantol și 1 linguriță Moller’s (6 ml).

   Avem mulți copii urmăriți cărora li se administrează vit D în acest mod, cu rezultate bune (se asimilează foarte bine).

   Practic, astfel, avem avantajul că în doar 1 lingurită de Moller’s rezolvati si cu jumatate din necesarul de vit D dar, la fel de important, îi administrați cea mai pură formă de DHA și EPA natural (cei 2 acizi grași esențiali Omega-3 care îl ajută pe bebe pentru o dezvoltare armonioasă).

   Vă mai așteptăm cu întrebări!
   Cu drag,
   Moller’s Romania

  • mollers a zis

   Buna ziua,

   vitaminele A si D se regasesc natural in uleiul de ficat de cod. Insa, pentru ca aceste cantitati nu pot fi controlate (sunt ani in care trebuie sa scoata, de ex, vit D intrucit este prea multa, dar si ani in care nu este in cantitate suficienta) se adauga pina se obtine doza comunicata pe ambalaj (400 UI vit D).

   Este singurul mod prin care se asigura standardizarea (aceeasi cantitate de vitamine / substanta activa in fiecare doza).

   Va mai asteptam cu intrebari.
   Toate bune
   Echipa Moller’s Romania

 54. Diana a zis

  2 fetite de 4 si 7 ani. Ambele se stramba la gustul uleiului Moeller cu aroma de lamaie.
  Si eu as vrea sa trec de prima incercare, caci am recomandare de administrare zilnica la adult 1000UI / zi.
  Ati primit retururi de la utilizatori cu ponturi de administrare? Ce sa luam dupa (fruct, iaurt, lichide…) ca sa aiba trecere? Pe stomacul gol sau dupa masa?

  • mollers a zis

   Buna ziua,

   Daca fetelor nu le place aroma de lamaie, puteti incerca tutti-frutti (aroma de capsuni/ fructe de padure) poate le place mai mult. Si luati dvs. sticla de lamaie.

   Pentru fete: sa se obisnuiasca trebuie sa le creati o rutina (de ex. dimineata), in timpul mesei. Imediat dupa administrare sa le dati sa bea (apa, ceai, ce le dati in mod curent). Va trimitem un link la un filmulet scurt cu citeva sfaturi, tips-uri de administrare la copil, sper sa va fie de folos: https://www.youtube.com/watch?v=Onip2fpfC8Q

   Pentru dvs: sa obtineti 1000 UI / zi trebuie sa luati 12,5 ml zilnic, adica 1,5 linguri. Dvs puteti sa beti cafea / apa de asemenea dupa administrare si suntem siguri ca va veti obisnui in timp cu gustul.

   Daca mai aveti intrebari, va stam la dispozitie.

   Toate bune, cu drag,
   Echipa Moller’s Romania

 55. Narcisa a zis

  Buna ziua,

  Va rog sa-mi precizati daca produsul Moller’s Omega-3 Pestisori este la fel de eficient ca si produsul Moller’s Omega-3 ulei pe care i l-am administrat baietelului meu de la varsta de 6 luni si pana la 2 ani si 10 luni. Acum are 3 ani si doresc reintroducerea acestui supliment, doar ca baietelul meu nu il accepta prea usor sub forma de ulei si ma gandesc ca poate acest produs sub forma de jeleu il va aprecia mai mult.
  Va multumesc anticipat.

  • mollers a zis

   Buna ziua,

   In ceea ce priveste acizii grasi Omega-3, varianta lichida este mai
   concentrata (5 ml contin 400 mg EPA, 600 mg DHA), in timp ce pestisorii
   contin 280 mg DHA si 56 mg EPA). Pentru varianta de intretinere /
   ridicarea sistemului imunitar, pestisorii sunt suficienti. Insa daca
   baietelul are nevoi specifice: imbunatatirea memoriei, probleme
   cardiovasculare etc. este bine sa ii dati varianta lichida.

   Partea buna este ca in cazul vitaminei D, doza este aceeasi: 400 UI.

   In concluzie, varianta lichida va fi tot timpul mai concentrata in acizi
   grasi Omega-3 (aceasta concentratie nu se poate obtine in alte forme
   farmaceutice gen tablete, capsule, jeleuri etc), nici la Moller’s, nici
   la alte produse concurente.

   Insa, sa fie usor de administrat, puteti sa ii stabiliti baietelului
   cure alternative cu pestisori / lichid (de ex. sa ii dati lichid in
   lunile reci, cind poate va ginditi sa il dati si la gradinita si are
   nevoie de un sistem imunitar puternic, de sustinere a memoriei,
   concentratiei etc).

   Va mai asteptam cu intrebari, toate bune!

   Echipa Moller’s Romania

 56. Iova a zis

  Buna ziua. Baiatul meu are 1 an si 5 luni si ia 500 ut de vit D, doza recomandata in Germania unde locuim. As vrea sa ii dau ulei de peste. Cum fac cu restul de 100 unitati diferenta? El are multe intarzieri in dezvoltare si probleme cu vederea, asa ca mi-as dori mult sa ii ofer produsul dvs. Multumesc frumos.

  • mollers a zis

   Buna ziua, ii puteti creste dosa Moller’s fara nici o problema la 1,5 lingurite, astfel incit sa ii dati 500 UI vit D. In cazul acizilor grasi Omega-3 nu se descrie supradozajul, ii puteti da pina la 2 linguri (nu lingurite / zi) pe perioade indelungate. In studiile clinice de ex. se merge cu 10 ml / zi, nu 5 ml (doza minima preventiva).

   Daca mai aveti intrebari, va stam cu drag la dispozitie.
   Multa sanatate,
   Echipa Moller’s Romania

 57. Gena a zis

  Buna ziua.Am un baiat de 14 ani care este in perioada de crestere. Dupa o crestere accelerata am
  observat ca pieptul lui are o forma putin bombata. Medicul de familie mi-a spus ca este o forma de rahitism si m-a trimis la un medic ortoped. Medicul ortoped mi-a spus ca se numeste pieptus carinatus si nu ar fi o problema. Eu am aflat despre uleiul de peste si am inceput sa ii dau de o luna de zile 5 ml pe zi.
  Vreau sa stiu daca am procedat corect si cat timp ar trebui sa ii dau.
  Multumesc anticipat.

  • mollers a zis

   Buna ziua,

   Faceti foarte bine ca ii dati Mollers – il va ajuta cu siguranta.

   Sfatul nostru este sa ii dati intre 5 ml si 10 ml / zi, in functie si de cantitatea de vitamina D pe care v-a recomandat-o medicul. Sa puteti face socoteala, 5 ml Moller’s contin 400 UI vit. D. In ceea ce priveste acizii grasi Omega-3 nu exista limita superioara, nu se descrie supradozajul, practic ii puteti da fara probleme mai mult.

   Perioada: datorita profilului excelent de siguranta, Moller’s se poate administra a la long, pe perioade mari de timp fara nici o contraindicatie. De ex., Consiliul National de Nutritie din Norvegia recomanda aportul zilnic de ulei de ficat de cod, de la 4 saptamini si pina la virste avansate, oricarei persoane. Prin urmare sfatul nostru este sa ii dati o perioada de min. 6 – 8 luni si apoi sa evaluati situatia. Sa ne spuneti cum se simte ulterior, va asteptam cu vesti bune.

   Va stam la dispozitie daca mai aveti intrebari.
   Toate bune
   Moller’s Romania

 58. Bodea a zis

  Prematur 1150 grame la 29/30 saptamani. Acum 4 luni jumatate si 5 kg. Ii dau 1 ml dimineata si are 4 picaturi de vigantol.
  Informatii despre:
  Cantitatea pe care trebuie sa i-o dau
  Pastrare si administrare

  • mollers a zis

   Buna ziua,
   la 4 luni jumatate puteti sa ii dati deja 5 ml / zi, discutati si cu medicul dvs. Puteti sa ii dati Vigantol, numai sa socotiti cite unitati internationale vitamina D v-a recomendar medicul, sa nu depasim.

   Mai exact, 5 ml Moller’s contin 400 UI vit. D.

   Referitor la pastrare si administare: sticla se pastreaza la frigider dupa deschidere. Indicat sa o scoateti cu jumatate de ora inainte sa ii dati lui bebe, sa nu fie foarte rece. Ii dati fie in lingurita (daca e obisnuit), sau seringa dozatoare, sau ii amestecati in ceai daca ii dati.

   Va trimitem un link la un filmulet cu citeva sfaturi de administrare, sper sa va ajute: https://www.youtube.com/watch?v=Onip2fpfC8Q

   Va mai asteptam cu intrebari! Multa sanatate!
   Echipa Moller’s Romania

   • Gabi a zis

    Salutare!Am citit mesajele dvs. dar am o intrebare: o lingurita nu este echivalentul a 5ml…poate maxim a vreo 2,5ml si as vrea sa stiu ca ceea ce ii administrez este suficient.Noua ni s-au recomandat 6 ml pt o fetita de 1 an si 10 luni si nu inteleg daca este corect sa ii masor aceasta cantitate (vreo 3 lingurite)sau este in regula sa ii ofer o lingurita/zi?multumesc!

    • mollers a zis

     Buna ziua,
     O intrebare foarte buna, si noi am avut aceasta dilema o perioada. 1 lingurita clasica de bucatarie are 5 ml, cea mare are 10 ml. Insa, intr-adevar, acum cu multitudinea de modele cantitatile pot fi diferite. Cel mai bine este sa masurati cu o seringa dozatoare 6 ml continutul linguritei fetitei (va sfatuim sa o faceti direct cu uleiul Moller’s) si apoi sa ii administrati cu aceeasi lingurita.

     Pe de alta parte, puteti fi linistita, daca ii dati mai mult nu este nici o problema in cazul acizilor grasi Omega-3 (acolo nu se descrie supradozajul, practic cu cit ii dati mai mult cu atit mai bine). Insa trebuie sa fiti atenta la cantitatea de vitamina D, probabil de aceea v-a indicat medicul 6 ml, corect este sa mergeti pe aceasta indicatie.

     Va mai asteptam cu intrebari / feedback.

     Cu drag
     Echipa Moller’s Romania

  • mollers a zis

   Buna ziua, da, puteți amesteca Moller’s cu orice aliment / lichid, numai că apoi trebuie să vă asigurați că bebe mănâncă / bea toată cantitatea respectivă.

   Vă trimitem mai jos un link cu un scurt film cu sfaturi de administrare la copii, sperăm să vă prindă bine. Vă mai așteptăm cu întrebări:

   https://www.youtube.com/watch?v=Onip2fpfC8Q

   Toate bune!

  • mollers a zis

   Buna ziua,

   Pentru fetita de 9 luni va recomandam Moller’s Cod Liver Oil cu aroma de lamaie. Doza zilnica recomandata este de 5 ml (1 lingurita pe zi). Varianta tutti-frutti are exact aceeasi compozitie, difera doar aroma, insa, avind in compozitie si capsuni, se administreaza la copilul mic doar daca stiti ca nu are fond alergic / i-ati mai dat capsuni sau fructe de padure.

   Practic, cel cu aroma de lamaie se administreaza de la 4 saptamini, cel tutti-frutti de la 3 ani (din considerentele mai sus mentionate).

   O data desfacuta, sticla se tine la frigider.

   In functie de necesarul de vitamina D pe care vi l-a spus medicul, ii mai dati sau nu Vigantol. Mai concret:

   – 1 lingurita Moller’s (5 ml) contine 400 UI vit. D. Daca fetitei ii trebuie mai multe unitati internationale (adica mai mult decit doza profilactica), ii puteti da fie Vigantol, fie puteti sa ii suplimentati doza de Moller’s.

   – Daca ii trebuie doar 400 UI vit. D – ii dati doar lingurita de Moller’s si atit.

   Da – este recomandat sa luati si dvs. – oricare dintre variante, tot asa, 5 ml / zi.

   Daca mai aveti intrebari, va stam la dispozitie.

   Toate bune

   Echipa Moller’s

   ps – produsele Moller’s se gasesc in farmacii, nu comercializam noi direct

 59. Gita Eudochia a zis

  Buna ziua, avem si noi un baietel in varsta de 1 an si 6 luni, fiind prima data, dorim sa ii dam ulei de peste pentru a-l ajuta in dezvoltarea sa, vrem sa va rugam sa ne dati niste sfaturi in ce priveste tipul recomandat, cantitatea, modul de administrare, beneficii si eventuale efecte adverse.
  Va multumim anticipat !

  • mollers a zis

   Buna ziua,

   Sa va traiasca! Foarte buna decizia de a-i da Moller’s! Incercam sa va raspundem pe rind la intrebari:

   1. Ce sa ii dati? Evident o varianta lichida -> fie cea cu aroma de lamaie, fie cea cu gust tutti-frutti (concentratia de acizi grasi Omega-3 este aceeasi, difera doar gustul). Consiliul National de Nutritie din Norvegia recomanda varianta de la lamaie de la 4 saptamini, iar pe cea tutti-frutti de la 3 ani (ca o masura de extra siguranta in caz ca copilul are fond alergic, in tutti-frutti fiind si capsuni). Insa daca copilului i-ati dat zmeura / capsuni / nu il stiti alergic, ii puteti da fara probleme.

   2. Beneficiile sunt multe, de la dezvoltarea sistemului cerebral, a celui osos, pina la dezvoltare vederii si a sistemului imunitar. In cazul acizilor grasi Omega-3 nu se descriu efecte adverse / supradozaj (practic ei se regasesc ca atare in corpul uman). Insa trebuie sa fim atenti la cantitatea de vit. D (daca copilul mai ia si altceva, de ex. Vigantol, atunci trebuie sa ne asiguram a ii dam exact numarul de unitati internationale specificate de medic). Mai exact: 1 lingurita de Moller’s (5m) contine 400 UI vit. D – doza zilnica profilactica recomandata in Romania. Daca copilul are nevoie de mai mult, ii puteti creste doza de Moller’s / fie sa ii dati in paralel Vigantolul.

   3. Cum il administrati? 1 lingurita / zi (sticla se tine la frigider), eventual dimineata, sa ii faceti un obicei. Imediat sa ii dati sa bea ce ii dati in mod uzual (ceai, apa, lapte etc.). S-ar putea sa refuze la inceput (e totusi ulei, are textura uleioasa, chiar daca este bun la gust, fara miros de peste). In link gasiti un scurt film cu sfaturi de administrare la copii, speram sa va ajute: https://www.youtube.com/watch?v=Onip2fpfC8Q&t=24s

   Toate bune! Va mai asteptam cu intrebari / comentarii.
   Echipa Moller’s Romania

 60. Andra a zis

  Buna ziua,

  Am 48 ani. Pentru a-mi completa deficitul de vitamina D am inceput sa iau capsulele de la Moeller’s (2 pe zi). As putea sa iau si ulei Moeller’s, in aceleasi timp? Daca da, cantitatea recomandata este de 5ml/zi (o lingurita/zi)?

  • mollers a zis

   Bună ziua,

   Sfatul nostru este să luați fie capsulele, fie 1 linguriță de ulei pe zi, asta ca să atingeți necesarul de 400 UI vitamina D / zi. Mai exact:
   – 2 caps conțin 400 UI vitamina D
   – 5 ml ulei de ficat de cod Moller’s conține 400 UI vitamina D

   Dacă le luați concomitent, veți avea o doză zilnică de 800 UI vitamina D. Ar fi bine să știm și ce cantitate de vit. D / zi v-a recomandat doctorul / trebuie să luați. Dacă vă trebuie mai mult de 400 UI / zi, atunci puteți suplimenta, însă trebuie să știm cu cât.

   Așteptăm lămuririle dvs.

   Mulțumim
   Echipa Moller’s Romania

   • Andra a zis

    Buna ziua si multumesc pentru raspunsul prompt.
    Medicul mi-a prescris Vigantoletten cp de 1000UI, 1cp/zi, dar eu prefer sa iau produsele Moeller’s din mai multe considerente. Despre produsele Moeller’s nu stia nimic.
    Va multumesc pentru sfaturi.

    • mollers a zis

     Multumim si noi pentru aprecieri.

     Pentru 1000 UI vitamina D, intr-adevar putem combina:
     – 2 caps Moller’s Forte / zi -> vom avea 400 UI
     – 1,5 lingurite/zi Moller’s cod liver oil (puteti incerca varianta lemon) -> vom avea 600 UI
     _____
     In total – 1000 UI vitamina D pe zi.

     In cazul vitaminelor trebuie sa fim foarte exacti. In ceea ce priveste acizii grasi polinesaturati Omega-3, acolo nu exista limita, nu se descrie conceptul de supradozare, puteti sta linistita, chiar pe perioade mari de timp.

     Daca mai aveti intrebari, va stam la dispozitie.

     Toate bune,
     Echipa Moller’s Romania

     • Andra a zis

      Multumesc inca o data!
      As mai avea o intrebare, referitoare la lunile in care pot lua Moeller’s. In Norvegia se recomanda ca aceste produse bogate in vitamina D sa se consume in lunile reci (considerate de ei, lunile care contin un r in denumire, si anume septembrie-aprilie). Pentru lunile de vara, recomandarile sunt sa se asimileze vitamina D expunandu-se la soare cat de mult posibil, motiv pentru care norvegienii au vacante lungi de o luna in care aproape toti pleaca la mare.
      In cazul meu, voi proceda la fel? Medicul meu nu mi-a recomandat o perioada de timp pentru consumarea vitaminei D. Ce ma sfatuiti?
      Va multumesc si va doresc mult bine!

     • mollers a zis

      Consiliul National de Nutritie din Norvegia recomanda aportul zilnic, neintrerupt de ulei de ficat de cod de la 4 saptamini de viata pina la virste avansate.

      Acum practic, daca reusiti sa stai la soare cel putin 3-4 h pe zi in timpul verii, puteti sa aminati administrarea pina la toamna. Mai este si problema cremei cu factor mare de protectie (evident ca trebuie folosita pentru protectia pielii) insa impiedica asimilarea corecta a vitaminei D in timpul expunerii la soare.

      In concluzie, daca nu reusiti sa stati mult la soare pe timpul verii, puteti lua fara probleme Moller’s. In plus fata de indicatia dvs. pentru vitamina D (prevenirea osteoporozei, sustinerea sistemului osos etc.) ultimele studii au demonstrat ca vit. D are o importanta capitala si pentru sustinerea sistemului imunitar (sunt studii clinice serioase in acest sens). Va copiem aici un link cu un articol bun pe aceasta tema: https://time.com/4714335/vitamin-d-supplement-calcium-cancer/?xid=time_socialflow_facebook

      Multa sanatate, va mai asteptam cu comentarii / intrebari!
      O zi cit mai frumoasa
      Echipa Moller’s Romania

 61. Maria Lupucz a zis

  Buna ziua,

  detin o sticla de ulei Mollers desfacuta de 3 luni si putin, in frigider, as dori sa va intreb daca se mai poate consuma, daca isi mai pastreaza proprietatile, si pentru ca alaptez(am un bebelus de 2 luni), i se transmite si lui prin laptele matern( cat ar trebui sa consum /zi).
  Multumesc anticipat!

  • mollers a zis

   Bună ziua,

   1. sticla desfacuta -> o mai puteți folosi, ideea este că, o dată desfăcut uleiul începe deja procesul de oxidare, însă nu expiră foarte repede. Există indicația de 3 luni (întrucât s-a făcut o medie). Însă încercați să terminați sticla luna aceasta, nu întârziați mai mult întrucât mai problematică este stabilitatea vitaminei D.

   2. dacă alăptați, într-adevăr acizii grași Omega-3 trec de la mamă la bebe prin intermediul laptelui; doza recomandată este între 5 – 10 ml / zi (adică puteți lua 1 lingură obișnuită de bucătărie pe zi).

   Vă mai așteptăm cu întrebări!
   Toate bune,
   Moller’s Romania

  • mollers a zis

   Buna ziua, da, Moller’s nu interactioneaza cu alte tratamente, este natural, se utilizeaza in siguranta. Pentru ce folositi uleiul de dovleac?

   Toate bune,
   Moller’s Romania

   • Ana a zis

    Avem un amic de joaca , care in urma analizelor a iesit ca are paraziti intestinali , noi am facut analize , dar nu a iesit nimic (stiu ca oxiurii nu ies mereu la prima analiza) , uleiul de dovleac pt paraziti intestinali vreau sa-i dau , iar ulei de cod pt demineralizarea dintilor . Azi i-am dat pt prima data ulei de cod cu aroma de tutti frutti , aproape ca a vomat , aroma e prea puternica si prea persistenta , nu stiu cu voi reusi maine sa-i dau iar

    • mollers a zis

     Am inteles. E foarte bine cum procedati, puteti sa ii dati in acelasi timp ambele uleiuri.

     Cu gustul, dureaza un pic pina se obisnuieste copilul, sugestia noastra este sa incepeti cu o cantitate mai mica, apoi sa cresteti treptat. Sticla o tineti la frigider, da? Imediat dupa administrare, sa ii dati sa bea apa / ceai / lapte / suc, ce bea in mod curent dimineata.

     Mult succes si multa sanatate,
     Toate bune
     Moller’s Romania

 62. Cimpoiasu emanuela a zis

  ,Aromele din acest ulei (lamaie, tutti frutti) lasa de dorit. Sunt f. puternice.Cum poti sa pretinzi ca e un produs natural si sa aiba o aroma atat de puternica? Intr-adevar, nu mai simti gustul de peste, dar si aromele sun greu de suportat.

  • mollers a zis

   Buna ziua, aromele din produs reprezinta mai putin de 1% din totalul produsului – sunt adaugate tocmai pentru a contracara gustul de peste. Din experienta altor tari mai aproape de obiceiurile noastre (de ex. Polonia) am preferat sa incepem cu aceste variante. In viitor vom aduce si varianta fara arome pentru cei care prefera asa (cum sunteti si dvs.). In Norvegia (si in tarile nordice in general), intr-adevar, varianta fara nici o aroma este cea mai frecvent folosita.

   Trebuie insa sa ajungem la un nivel suficient de mare de cerere de produs fara arome (sa nu ne expire pe raft). Nu sunt multi ca dvs.

   Va multumim de comentariu, va mai asteptam cu intrebari / remarci.
   Toate bune,
   Moller’s Romania

 63. andreea a zis

  Buna ziua,
  Mi-a fost recomandat uleiul dumneavoastra de pesste .am o fetita de 1 an si 8 luni.Doamna doctor ne am recomnadat 5 ml / zi .eu nu am inceput treptat iam dat direct 5 ml cu toate ca mi se pare cam mult sincer.
  Intrebarea mea este…poate provoca scaune moi ?

  • mollers a zis

   Buna ziua,

   In 5 ml avem doza recomendata de Omega-3 (mai putin nu are efect). Treptat se recomanda de la 1 luna, cum fetita are deja 1 an si 8 luni nu sunt probleme, ati procedat foarte bine.

   Nu am intilnit pina acum cazuri de tulburari digestive/ scaune moi, daca observati ceva puteti intrerupe tratamentul pentru citeva zile. Sa ne tineti la curent.

   Toate bune,
   Moller’s Romania

 64. CRISTINA a zis

  PENTRU O FETITA DE 12 ANI CE RECOMANDATI IN PROBLEME DE CONCENTRARE, ATENTIE, OBOSEALA PSIHICA? ULEIUL IN STICLA SAU CAPSULE FORTE, AVAND IN VEDERE CA NU PREA-I PLAC SIROPURILE?

  • mollers a zis

   Buna ziua, ideal ar fi sa ii dati varianta lichida, intrucit are concentratie mare de DHA si EPA (cei mai importanti acizi grasi Omega-3), foarte eficienti pe stimularea functiei cerebrale, a atentiei, memoriei, inteligentei etc. In acelasi timp, este cea mai pura formă de a administra Omega-3 (nu mai avem invelisul capsulei, excipienti).

   Sticla se tine la frigider, gustul este acceptabil (fie lamaie, fie tutti-frutti).

   Daca totusi nu vrea lichid, va recomandam capsulele Moller’s Forte Omega-3 cu cod liver oil, 2 caps / zi (le poate lua deodata, fara gust neplacut de peste / arsuri gastrice ulterioare).

   Sa ne spuneti daca va mai putem fi de folos cu ceva.
   Toate bune
   Echipa Moller’s Romania

 65. Ramona a zis

  Buna. Eu vin cu o întrebare mai atipica. Eu m-a confrunt cu acnee. Precizez ca am 36 ani toate analizele ginecologice și hormonale sunt in parametrii normali. Am auzit ca uleiul de peste este bun și pt acnee. Tocmai ce am cumpărat acest ulei pt copii mei, și m-am gândit sa m-a dau și eu pe fata cu el. Beau și eu din el in fiecare zi. Ce ziceți ? E bine ce fac ? Mulțumesc

  • mollers a zis

   Buna seara, da, foarte bună întrebarea. În mod oficial, uleiul de ficat de cod nu are indicație și pe afecțiunile dermatologice -> însă este binecunoscut faptul că atât acizii grași Omega-3 cât și vitaminele D și A din uleiul de ficat de cod au eficacitate mare în tratarea alergiilor / și a problemelor acneice. Recomandarea noastră este să continuați să luați doza zilnică de ulei de ficat de cod Moller’s, e un pas important. Cât despre mască de față / masaj facial, deși am văzut pe site-uri din afară persoane care folosesc uleiul și în tratamente cosmetice, am zice că nu, întrucât este destul de neplăcut la miros odată intrat în piele. În plus, cred că se îndepărtează greu, fiind totuși ulei. Deci motivele ar fi practice. Cum considerați și dvs. Să ne țineți la curent!

   Toate bune,
   Echipa Moller’s Romania

   • Ramona a zis

    M-am făcut pe fata , am lăsat sa acționeze 1/2 ora nu se da greu jos. Eu am îmbibat o discheta cosmetica cu apa și așa mi l-am dat jos . Încă nu îmi dau seama dacă face bine , dintr-o singura data nu îți poți da seama. Dar m-a gândesc ca o data pe săptămâna ar ajuta inclusiv la riduri?

    • mollers a zis

     Mulțumim mult că împărtășiți cu noi o modalitate de folosire la care, mărturisim sincer, nu ne-am gândit.) Suntem curioși la rezultate, ținem pumnii să vă fie de folos! Dacă aveți rezultate, le povestim și norvegienilor de cât de creativi suntem noi, românii! Toate bune!

 66. Anca a zis

  Buna ziua,
  Sunt insarinata in 25 sapt si am citit ca doza recomandata de vitamina E pentru femeile gravide este de 15 mg/zi. Poate fi periculoasa doza de 5ml ulei Moller’s/zi (care contine 10 mg vitamina E) avand in vedere ca aceasta vitamina se gaseste intr-o mare varietate de alimente care sunt consumate frecvent zilnic?

  • mollers a zis

   Buna ziua,

   1 linguriță de Möller’s conține 10 mg vit. E, adică 11 UI (83% din necesarul zilnic). Doza nu este periculoasă dacă celelalte vitamine pe care le luați nu au și vitamina E. Cel mai bine este să discutați cu medicul care vă monitorizează, cu siguranță vă va îndruma cel mai corect. Sarcină ușoară!

   Echipa Moller’s

   • Anca a zis

    Buna ziua, multumesc frumos pentru raspuns si pentru profesionalism! Nu iau alte suplimente in afara de fier, acid folic si magneziu. Prin urmare pot sa iau cu incredere cate o lingurita de ulei/zi? Sa inteleg ca si doza de vitamina A si D sunt optime in sarcina? O zi frumoasa!

    • mollers a zis

     Mulțumim frumos! Da – puteți lua cu încredere, dozele sunt optime pentru sarcină. Să ne țineți la curent și abia așteptăm să auzim vești bune și poze frumoase cu copilul! Toate bune!

     Echipa Moller’s România

     • anaoI a zis

      Buna ziua, am o stica de ulei , am deschis-o o singura data sa gust si nu am pus-io in frigider….e bai mare?

     • mollers a zis

      Buna ziua, absolut nu! Practic puteti tine sticla la temperatura camerei citeva zile bune dupa ce ati deschis-o, nu este nici o problema. Oxidarea apare totusi in timp, de aceea trebuie sa puneti sticla la frigider dupa deschidere. In plus, gustul e mai bun direct de la frigider.

      Sanatate va dorim!

      Echipa Moller’s

 67. Ionela a zis

  Buna ziua!
  Fetita mea are 1 an si 9 luni si pana in prezent nu i-am dat ulei de ficat de peste, dar nici vigantol sau vitamina D3! Cum trebuie sa incep? Sa ii dau 5 ml? Multumesc si astept raspunsul dumneavoastra!

  • mollers a zis

   Buna ziua,

   În ceea ce privește Moller’s, îi puteți da fără probleme, începeți cu câteva picături și apoi puteți să creșteți treptat doza până ajungeți la 5 ml / zi.

   Cât privește vitamina D, sfatul nostru este să discutați cu medicul pediatru, să vă spună de câte unități internaționale are nevoie fetița. Dacă îi trebuie doar doza profilactică, de 400 UI, rămâne doar cu Moller’s. Dacă îi trebuie mai mult, îi puteți asocia și alte produse.

   Dacă mai aveți întrebări, vă stăm la dispoziție.
   Cu drag,
   Moller’s Romania

 68. Luminita a zis

  Buna ziua,
  Am cumparat ulei de ficat de cod cu aroma tutti frutti pentru băiatul meu de 2 ani is 3 luni. Însă abia dupa asta am citit ca dupa 3 ani se da doza de 5 ml. Eu ii dădeam pana acum uleiul cu gust de lămâie, doza reocmanata de 5 ml…
  Cati ml as putea să-i dau acum din uleiul cu tutti frutti. Reamintesc ca are 2 ani si 3 luni.
  Va multumesc!

  • mollers a zis

   Bună ziua, ambele variante, atât cea de lâmâie cât și cea tutti-frutti au ca modalitate de administrare 5 ml, ați făcut foarte bine. Practic, cele 2 variante sunt identice la concentrație, diferă doar gustul. Întrucât aroma tutti-frutti are în compoziție și căpșuni – cu potențial alergic – norvegienii au impus limita de vârstă de la 3 ani, ca o măsură de extra siguranță. Însă, dacă copilul nu are fond alergic / i-ați dat până acum căpșuni / fructe de pădure, nu este nici o problemă.

   În concluzie, pentru copilul dvs. de 2 ani și 3 luni îi puteți da fără probleme 5 ml / zi din varianta tutti-frutti (și din cea de lămâie la fel, dacă vă hotărâți pe viitor să alternați).

   Dacă mai aveți întrebări, vă stăm la dispoziție.
   Cu drag,
   Moller’s Romania

   • Luminita a zis

    Va multumesc!
    Nu are alergie si ii place mult gustul ambelor variante, deci le vom folosi cand una, cand alta, sa nu se plictisească. E un produs ce ne place foarte mult si super sănătos, i-l voi da pana in vara!
    Mulțumim ca produceți uleiuri de încredere pentru copiii nostri!

 69. Maria a zis

  Buna seara,dintr-o analiza făcută in Italia am aflat ca fetita noastră de 3 are diagnosticata recent cu elemente autism este intoxicată cu metale grele.Am auzit de uleiul acesta si am vrea sa-l încercam ,credeti ca i-l pot da cu încredere?multumesc

  • mollers a zis

   Bună ziua,

   Mulțumim pentru mail. Möller’s este extraordinar pentru toate problemele cognitive / de comportament, ajută la dezvoltarea cerebrală, a atenției, a memoriei, etc., îi puteți da fără probleme pe perioade mari de timp.

   Suntem convinși că ați consultat și un medic, să îi urmați sfaturile îndeaproape.

   Nu are nici un efect pentru contracararea efectelor metalelor grele, vă sfătuim să discutați cu medicul dvs.

   Vă stăm la dispoziție pentru orice alte întrebări.
   Sănătate,
   Echipa Möller’s România

  • mollers a zis

   Bună ziua, Möller’s este foarte bun pentru probleme de nutriție, de ex. ajută în cazul obezității. Înțelegem însă că la dvs. fetele au nevoie de poftă de mâncare, corect? În acest caz uleiul de ficat de cod nu vă ajută, nu face poftă de mâncare. Să ne dați mai multe amănunte.

   Toate bune,
   Möller’s Româinia

  • mollers a zis

   Bună ziua! Da – fără probleme. Avem și copii mai mici, de 1 an, care merg pe varianta tutti-frutti. Limita de 3 ani este o măsură de extra-precauție luată de producătorul norvegian, pentru copiii cu alergii. Dacă mai aveți întrebări, vă stăm la dispoziție.

   Toate bune,
   Echipa Möller’s România

 70. AlinaA a zis

  Au trecut aproximativ 8 luni de caut sa văd răspunsul avizat pentru întrebarea d-lui Razvan…ați reușit să îl obțineți???punctase multe lucruri esențiale. .deci?

  • mollers a zis

   Dragă Alina,

   Ai dreptate, am întârziat foarte mult cu răspusul. Am primit informațiile, nu suntem siguri de unele aspecte, însă vom da răspunsul până la sfârșitul acestei săptămâni. Știm că nu e o scuză, însă a fost o perioadă foarte aglomerată pentru noi, de asta ne-am mișcat mai greu.

   Însă fiecare punct de vedere contează foarte mult pentru noi, ținem să dăm răspunsuri coerente și sincer întrebarea ne-a pus un pic în dificultate.

   Revenim și mulțumim pentru înțelegere!
   Toate bune
   Echipa Moller’s Romania

 71. Tuchilus Diana a zis

  Buna ziua . D-na doc de fam mi-a zis sa-l intrerup ptr ca poate contine si metale grele . Acum sunt putin can rezervata de aceea vreau sa-mi rasp va rog frumos daca este adevarat ca , contine si metale grele .? Multumesc .

  • mollers a zis

   Dragă Diana,

   Mulțumim de întrebare. Dna dr. are dreptate probabil la anumite produse, care nu au un nivel de puritate / de control al producției așa de riguros cum se întâmplă la Möller’s:
   – materia primă de cea mai bună calitate, cod sălbatic, pescuit din cele mai pure ape reci de pe glob, Marea Lofoten (unde nivelul de toxine și de impurități este minim)
   – metoda cu abur, patentată încă de la 1854 de către farmacistul norvegian Peter Möller, exact asta face: purifică uleiul de ficat de cod, care trece prin nu mai puțin de 8 puncte de control până ajunge în sticlă
   – vedeți aici limitele de metale grele la Moller’s comparativ cu standardele impuse de Uniunea Europeana (standardele norvegiene sunt cu mult mai drastice), suntem foarte transparenți la acest capitol: https://www.mollers.ro/fenomenul-mollers/controlul-strict-al-calitatii/

   În concluzie, la Moller’s nu poate fi vorba de toxine, impurități, metale grele, îl puteți lua în continuare fără probleme!

   Dacă mai aveți întrebări, vă stăm la dispoziție!
   Toate bune
   Echipa Moller’s Romania

  • mollers a zis

   Buna ziua,

   Nici o problemă, însă vă rugăm să puneți de acum sticla în frigider. Ideea e că, odată deschisă sticla, începe deja procesul de oxidare (întrucât produsul nu conține conservanți -> s-a adaugat doar vitamina E cu rol de conservant). Dacă nu punem produsul la frigider acest proces de accelerează (uleiul se „strică”, râncezește mai repede în termeni populari).

   Dacă mai aveți întrebări, vă stăm la dispoziție.
   Cu drag,
   Echipa Möller’s

 72. mariana a zis

  La un copil de 8ani care are avc sechelar si ca tratament aspenter pot sa-i adminitrez uleiul moller’s.Daca da cand si in ce cantitate.

  • mollers a zis

   Bună ziua, da, puteți să îi dați, nu există interacțiuni cu medicația de bază. Doza zilnică recomandată este de 5 ml / zi (1 linguriță). Vă sfătuim să discutați și cu medicul dvs. curant. Toate bune, Echipa Möller’s

 73. irimioiu a zis

  Bună ziua! Am o fetita de 4 ani și 4 luni ,este la gradinita si nu trece luna fara sa fie bolnava….daca am inteles bine uleiul de ficat de cod , se administrează 5 ml /zi. Dar pe ce perioada?

  • mollers a zis

   Bună ziua, mulțumim de întrebare!

   Uleiul de ficat de cod se poate administra pe perioade lungi de timp, fără întreruperi. De ex., Consiliul Național de Nutriție din Norvegia recomandă aportul zilnic, neîntrerupt, de la 4 săptămâni pănă la vârste avansate.

   Cum în cazul acizilor grași Omega-3 nu se descrie supradozarea, puteți să îi dați fără probleme pe perioade mai mari de timp, îi va întări imunitatea.

   Vă mai așteptăm cu întrebări.
   Multă sănătate,
   Echipa Möller’s România

  • Bianca a zis

   Pe perioada cu lunile cu R
   -septembrie
   -octombrie
   -noiembrie
   -decembrie
   -ianuarie
   -februarie
   -martie
   -aprilie
   După care se pace pauza din
   -mai pana in august…..se pare sa pana la 7 ani este fff bun

 74. laurentiu papi a zis

  Organismul uman este conceput astfel incat poate sa-si ia cantitatea necesara de vitamina D prin expunerea la razele ultra-violete solare,de doua ori pe saptamana aprox.10 min.Totusi,administrarea zilnica cu ulei de peste bogat in vitamina D poate duce la dezechilibrul calciului din corp facand sa fie in exces absorbit,fie in exces eliminat cu consecintele:depuneri de calciu sau boli ale oaselor.Confirmati?

  • mollers a zis

   Buna ziua, mulțumim de comentariu.

   Fără îndoială, organismul uman își ia singur vitamina D (și alte vitamine / nutrienți necesari) de la soare și din alimentație. Pe de altă parte, în special în cazul vitaminei D, doar din expunerea la soare și din alimentație organismul nu reușește să ia tot aportul necesar. De aceea, inclusiv în țara noastră, suplimentarea cu vitamina D se face obligatoriu la copil, începând cu min. 400 UI / zi. În protocolul de rahitism pentru țara noastră se precizează, printre altele:
   – în sarcină: 400 UI / zi în zilele însorite (se merge tot timpul pe premisa că organismul se descurcă singur, însă îi trebuie și aport din exterior)
   – 800 UI / zi în situații cu alimenație carențată, sezon rece, zone poluate
   – 4000 UI / zi gravide cu complianță scăzută la administrarea zilnică
   – în rahitism doze pot merge și până la 40.000 – 80.000 UI / zi!

   În ultima vreme, pediatrii recomandă aport exterior de vitamina D și pe timpul verii, întrucât, datorită aplicării cremelor cu factor de protecție mare (necesare de altfel), vitamina D nu se mai asimilează corespunzător la expunerea la soare.

   În concluzie, excesul de vitamina D (supradoza) apare în cazul unui aport foarte mare zilnic, de la 70.000 UI / zi, timp de câteva săptămâni. În cazul nostru, la Moller’s, ar însemna 3 sticle și jumătate / zi! Vă imaginați că nimeni nu poate să înghită asemenea cantitate de ulei de ficat de cod zilnic…

   Recomandarea medicului este ca, în funcție de indicația pentru care luați uleiul de ficat de cod, să aveți și perioade de pauză (excepție pentru cardio, acolo trebuie mers neîntrerupt pe perioade de 3-5 ani).

   Așteptăm comentariile dvs. Dacă aveți și alte întrebări vă stăm cu drag la dispoziție.

   Toate bune,
   Moller’s România

 75. bea a zis

  Buna ziua,
  ii dau baietelului(~11 ani) de aprox o saptamana, uleiul de cod moller’s cel cu aroma de tutti frutti. Intre timp a mai primit tratament cu: magneziu organic 1 cpr/zi si Infostim junior( compozitie: lecitina,polen, catina, maces si roinita).Cum pediatrul are o parere proasta despre uleiul de cod, nu i-am spus ca deja il administram copilului insa va rog sa-mi spuneti in care perioada a zilei ar fi cel mai indicat sa ii dam uleiul de cod.Schema noastra este urmatoarea: dim 1 cpr de magneziu+ 1 cpr de Infostim iar seara 1 cpr Infostim.In perioada de mijloc a zilei este la scoala.
  Multumesc anticipat!

  • mollers a zis

   Buna ziua,

   Mulțumim de întrebare. Perioada cea mai indicată pentru administrarea uleiului de cod este dimineața – după micul dejun. Imediat după lingurița de Möller’s îi puteți da apă / ceai / suc, ce bea copilul în mod curent. În acest fel îi creați o rutină, copilul se obișnuiește cu gustul etc. Dacă nu puteți dimineața puteți alege și alt moment al zilei, nu există reguli stricte în acest sens, însă să aveți grijă să nu uitați / să administrați uleiul de ficat de cod zilnic.

   Vă mai așteptăm cu întrebări!
   Cu drag,
   Echipa Möller’s România

 76. Lingurita Georgiana a zis

  Buna ziua! Sunt insarcinata in 26 saptamani si un pic nedumerita in legatura cu siguranta administrarii uleiului din ficat de cod in sarcina.Ce stiam pana acum era ca e interzis datorita continutului de vit A cu efecte mutagene pentru fat.
  Eu iau si vitamine prenatale in care se regasesc vit D si DHA, o administrare in paralel a uleiului Moller ar fi prea mult? Va multumesc!

  • mollers a zis

   Bună ziua, mulțumim de întrebare.

   Am mai văzut și noi pe diverse site-uri faptul că uleiul de ficat de cod nu trebuie administrat în timpul sarcinii, comentarii nefondate, nejustificate științific.

   Pentru vitamina A (la fel ca și pentru celelalte vitamine) nu trebuie să depășiți aportul zilnic recomandat (însă este nevoie de foarte mult să îl depășiți). De ex. în 5 ml ulei de ficat de cod Möller’s avem 250 micrograme vitamina A, adică 31% din necesarul zilnic minim. Dacă este administrat în dozele corecte, nu există riscul de supradozaj. În sarcină ar trebui să aveți un aport de aprox. 6000 UI / zilnic, deci cu mult mai mult. Verificați și cu medicul dvs. curant.

   Referitor la cealaltă întrebare – în cazul DHA nu se descriu efecte adverse, este esențial să luați în cantități mari -> în special pentru dezvoltarea sistemului nervos central la copil. La vitamina D trebuie să fiți atentă într-adevăr – Möller’s are 400 UI vitamina D / linguriță, însă în sarcină vă trebuie mai mult. Dacă mai aveți întrebări, vă stăm la dispoziție.

   În concluzie, uleiul de ficat de cod nu numai că nu este interzis, este recomandat în timpul sarcinii și alăptării și mai apoi copilului de la 1 lună. Sunt studii clinice serioase, vedeți pe site la rubrica pentru profesioniști cele mai relevante studii în sarcină și alăptare.

   Cu drag, Möller’s România

 77. Razvan a zis

  Care este proportia intre vitamina A si D si cum se sintetizeaza/adauga vitamina D in produsul dvs? Exista o literatura de sp[ecialitate bogata ca indica faptulc a multe tipuri de ulei tip „cod liver” sunt de-balansate prin aceea ca vitamina A ar putea fie sa nu aiba efect fie sa aiba efect toxic atat timp cat nu este intr-un raport echilibrat cu vitamina D (cantitativ si calitativ). Mai mult, in mod aparent, cantitati exagerate de vitamina A ar inhiba capacitatea vitaminei D de a isi lega forma sa activa de ADN. Aparent, marea majoritate a produselor de tip de pe piata, prin procesare industriala, pierd cea mai mare parte din vitamina D activa si ramana cu exces de vitamina A. Intrebare: in cel fel produsul dvs asigura un raport corect vitamina A-D?

  • mollers a zis

   Bună ziua, ne-ați pus câteva întrebări dificile. Am contactat deja Medical Manager-ul de la fabrica din Oslo și revenim cu răspuns cât de repede îl primim.

   Cu drag,
   Echipa Möller’s România

   • Raluca a zis

    Buna ziua, am tot revenit pe pagina Dvs. pentru ca ma interesa raspunsul avizat referitor la intrebarea dlui Razvan. Ati obtinut un raspuns avizat? Multumesc!

    • mollers a zis

     Bună ziua,
     Mulțumim de reminder. Să fim foarte sinceri, nu am primit încă răspunsul, însă nici nu am insistat. Promitem că revenim. Mulțumim că ne urmăriți.
     Toate bune,
     Echipa Moller’s România

  • mollers a zis

   Bună ziua,

   În primul rând, scuze pentru întârziere, am încercat să ne documentăm și am cerut ajutorul și Medical Manager-ului de la Orkla. Într-adevăr, am găsit multe referințe pe net legate de vitamina A în raport cu vitamina D din uleiul de ficat de cod, însă nu din jurnale de specialitate, peer reviewed, cu standard ISI. De aceea, vă rugăm să ne trimiteți articolul pe care îl aveți dvs. (eventual link) să vă răspundem punctual.

   Ce am găsit noi se referă la cantitățile mari de vit. A / vit. D pe care unele brand-uri de cod liver oil le conțin (de-balansate) și de consecințele negative, de ex:

   This pales in comparison to a tablespoon of modern cod liver oil, most of which contains sub-physiological amounts of vitamin D (400 to 1200 IU) but supra-physiological amounts of completely preformed retinol (5,000 to 15,000 IU or, in some cases, 30,000 IU).”
   https://www.vitamindcouncil.org/newsletter/newsletter-vitamin-a-toxicity/
   De acord, aceste cantități de vit. A sunt mult prea mari.

   Am încercat să găsim referințe și pentru raportul optim între vit.A / vit. D -> pare ca nu e clar, însă unele surse menționează un raport corect de 2:1 sau evitarea unui ulei de ficat de cod care conține foarte multă vitamina A. De ex:
   The fact that no specific ratio was stated as being optimal supports the idea that the Vitamin D Council’s suggestions are meant to encourage avoidance of cod liver oil that contains high levels of vitamin A. https://drbenkim.com/cod-liver-oil-vitamin-A-D.htm

   La Möller’s, proporția este de 2:1, 1 linguriță / 5 ml conținând:
   – 10 micrograme vit. D = 400 UI (doza minimă recomandată profilactic)
   – 250 micrograme vit. A = 833 UI (cu mult mai puțin decât 5,000 UI / 15,000 UI etc.)
   – 10 milligrame vit. E = 11 UI (antioxidant).

   Procesul de producție Moller’s este patentat încă de la 1854, de când farmacistul norvegian a descoperit metoda cu abur de extracție a uleiului de ficat de cod, asigurându-se o purificare maximă și o calitate de necontestat. Moller’s are numeroase certificate de calitate extrem de serioase, vedeți mai multe aici: https://www.mollers.ro/fenomenul-mollers/proces-de-fabricatie-unic-from-fish-to-bottle/

   Printre altele, are și standard GMP (Good Manufacturing Practices), ca la medicamente, prin care se asigură exact aceeași cantitate de ingrediente active, vitamine etc. în fiecare doză. Mai concret, nivelul de vitamine este controlat temeinic, în anii în care ficatul de cod are cantități mai mari decât cele admise de vit. D, vit. A, se scot din produs.

   Din altă perspectivă, administrarea uleiului de ficat de cod se recomandă în special pentru cantitățile mari de acizi grași esențiali polinesaturați Omega-3, codul este cea mai bogată și mai bună sursă naturală de DHA și EPA -> în timp ce diferitele tipuri de pește conțin max. 2,5 g acizi grași Omega-3 pe 100 g, ficatul de cod conține 18,5 g, așadar de 7,4 ori mai mult! Este cea mai sigură și pură formă de a avea aport de DHA și EPA de calitate.

   Este esențial să alegem un ulei de ficat de cod care specifică transparent pe etichetă și nivelul de vitamine – din cunoștințele noastre, în farmaciile din România, am întâlnit numai produse care respectă aceste rigori. Credem că aceste îngrijorări vin în special din Statele Unite (majoritatea referințelor de pe net găsite vin de acolo).

   Ce mai putem adăuga este ca Moller’s este cel mai longeviv tratament din farmaciile din Europa, se vinde ca atare de la 1854, are numerose distincții și premii de calitate încă din timpul farmacistului Peter Moller și până în zilele noastre, este recomandat de Consiliul Național de Nutriție din Norvegia de la vârsta de 4 săptămâni, pentru a fi luat încontinuu până la vârste avansate, este partener în redactarea ghidurilor de protocol de pediatrie în multe țări, se comercializează pe toate continentele, producătorul Orkla Health fiind cel mai mare producător de suplimente alimentare din țările nordice.

   Dacă aveți întrebări suplimentare / ne dați și sursa materialelor citite de dvs., vă stăm la dispoziție.

   Toate bune
   Echipa Moller’s România

   • AlinaS a zis

    Buna ziua ! Mai am o intrebare vizavi de vitaminele din ulei,acestea sunt cotinute natural sau sunt adaugate sintetice,cat sunt naturale si cat sintetice.Din cate am studiat vitaminele sintetice nu sunt absorbite de organism precum cele naturale.Multumesc!

    • mollers a zis

     Bună ziua,

     La Moller’s vit. E este sintetică – adaugată pentru rolul ei antioxidant (cu rol de conservant). Nu sunt adăugați în produs alți conservanți de ex., de aceea sticla trebuie consumată în 3 luni de la deschidere și ținută la rece. Da, corect, există discuții despre gradul de absorbție al diferitelor vitamine în funcție de originea lor, nu sunt tranșante – cel puțin din câte știm noi – cel mai bine este să discutați și cu medicul curant. Pe de altă parte, ce contează foarte mult la un produs de gen este originea acizilor grași Omega-3 (naturali / de sinteză), cei naturali, în formă de trigliceride, determină o creștere mai mare și mai rapidă a indexului Omega-3 comparativ cu suplimentarea de sinteză, în formă de etil-esteri, la aceleași doze.

     Vă mai așteptăm cu întrebări.
     Toate bune,
     Echipa Moller’s Romania

 78. Mirela a zis

  Buna ziua,

  La uleiul cu aroma de lamaie, pe eticheta scrie la compozite vitamina D, in baza de ulei vegetal – la ce se refera? Este suplimentat uleiul cu vitamina D? Intreb deoarece nu imi este clar daca se da in paralel cu vigantolul sau nu.

  Multumesc!

  • mollers a zis

   Buna ziua, mulțumim de întrebare.

   Möller’s Cod Liver Oil Omega-3 (atât varianta de lămâie, cât și cea tutti-frutti) conține într-adevăr 400 UI vitamina D3 în 5 ml (1 linguriță).

   În funcție de cât v-a recomandat pediatrul / câte UI (unități internaționale de vitamina D) / pe zi are nevoie copilul, puteți să îi dați doar Möller’s (puteți crește fără probleme doza dacă aveți nevoie de mai mult) sau asociat cu Vigantol (nu este nici o interacțiune).

   Consiliul Național de Nutriție din Norvegia recomandă administrarea zilnică, continuă, de la 4 săptămâni de ulei de ficat de cod pentru acizii grași esențiali Omega-3 dar și pentru vitamina D – este modalitatea prin care se face profilaxia rahitismului (nu se recomandă altceva).

   Dacă vă mai putem fi de folos cu ceva, așteptăm întrebări.
   Cu drag,
   Echipa Möller’s România

 79. Adina Alexandra a zis

  Buna ziua,

  Vitamina D din acest ulei – de ce natura este? Din ce sursa este obtinuta?
  Este vorba despre D3, despre D2 sau alta forma?

  Multumesc!

  • mollers a zis

   Buna ziua, mulțumim de întrebare. Uleiul de ficat de cod este o sursă importantă de Omega-3 natural (în special DHA și EPA) precum și de vitamina D – care provine din ficatul de cod. Este colecalciferol – vitamina D3. 5 ml de ulei de ficat de cod Möller’s conțin 400 UI vitamina D3. Consiliul Național de Nutriție din Norvegia recomandă aportul zilnic, continuu de ulei de ficat de cod oricărei persoane de la 4 săptămăni, pentru a asigura necesarul de vitamina D dar și de acizi grași esențiali polinesaturați Omega-3.

   Vă mai așteptăm cu întrebari!
   Cu drag,
   Echipa Möller’s România

 80. Alexandra a zis

  Buna ziua,

  Cum se face alegerea intre uleiul sub forma lichida ( in sticluta) si cel sub forma de capsule? Cand este de preferat sa alegem o forma sau alta? Intreb in principiu pentru mamele care alapteaza dar si in general.

  Va multumesc

  • mollers a zis

   Buna ziua,

   Foarte bună întrebarea! Este de preferat să alegem tot timpul forma lichidă, din mai multe considerente:
   – concentrația de DHA și EPA este mult mai mare decât la capsule (comparativ cu capsulele Möller’s dar și cu orice alte capsule de pe piață, insistăm de ficare dată să se verifice eticheta temeinic); de ex. 5 ml ulei de ficat de cod Möller’s conțin 0,6 g DHA și 0,4 g EPA, pe când 2 caps. conțin 0,216 g DHA și 0,293 g EPA. Alte capsule mult mai puțin, chiar dacă comunică pe pachet 1g sau mai mult Omega-3. Cât DHA și EPA conțin? Întrucât, din multitudinea de acizi grași Omega-3, DHA și EPA contează.
   – ca să atingeți concentrația de DHA și EPA trebuie să luați practic mult mai multe capsule / zi -> destul de greu; la ulei în doar 5 ml aveți DHA și EPA, dar și 400 UI vitamina D3, precum și vit. A și E.
   – la lichid nu mai aveți excipienții din capsula propriu-zisă, este mult mai pur

   La Möller’s noi avem varianta capsule pentru cei care chiar nu pot și nu pot să înghită 1 linguriță/zi de ulei de ficat de cod + pentru cei care călătoresc (să aibă o formă convenabilă, la îndemână).

   Ref. la doze zilnică, în cazul acizilor grași Omega-3 nu se descriu reacții adverse, se pot lua mai mult de 1 g/ zi, pe perioade mari de timp. Trebuie să fiți atentă doar la vitamine.

   Dacă mai aveți întrebări, să ne contactați oricând.

   Cu drag,
   Echipa Möller’s România

 81. Alexandra a zis

  Buna ziua, daca copilul ( sub 1 an) ia Vigantol asa cum se prescrie in Romania tuturor copiilor, i se poate administra pe langa Vigantol si uleiul dvs? Sau ar trebui sa alegem ori Vigantol ori ulei?

  Va multumesc

  • mollers a zis

   Bună ziua,

   Foarte bună întrebarea! Teoretic, ar trebui să îi dați fie ulei de ficat de cod, fie Vigantol. De ex. Consiliul Național de Nutriție din Norvegia recomandă uleiul de ficat de cod ca modalitate de administra vitamina D populației.

   Practic, vă recomandăm să verificați cu pediatrul doza de vitamina D necesară copilului. Dacă îi trebuie mai mult de 400 UI / zi (cât conține 1 linguriță Möller’s), puteți să îi suplimentați fără probleme cu Vigantol. Nu există intearacțiuni, se pot da în paralel.

   Dacă vă mai putem fi de ajutor cu ceva, să ne spuneți.
   Cu drag,
   Echipa Möller’s România

  • mollers a zis

   Buna dimineața, nu există reglementări în acest sens, teoretic i-l puteți administra oricând. Sfatul nostru este totuși să i-l dați după masă (după lapte) în linguriță sau cu o seringă dozatoare, să nu fie pe stomacul gol. Să scoateți sticla de la frigider în prealabil, să nu fie foarte rece. Puteți începe cu o doză mai mică, să vedem cum se acomodează, apoi să creșteți la 5 ml (1 linguriță).

   Ce vârstă are copilul?

   Vă mai așteptăm cu întrebări.
   Cu drag,
   Moller’s Romania

   • Daniela a zis

    Buna ziua, bebelusul meu se inneaca cand incerc sa i-l dau in lingurita sau seringa.
    Au fost cateva episoade care m-au speriat f rau intrucat nu isi mai revenea, sa respire. E totusi ulei si nu e chiar usor de administrat bebelusilor. Am ales sa il pun intr-o cantitate mica de piure de fructe ca sa il pot da. E ok ? Efectul e acelasi ? Sau nu ?

    • mollers a zis

     Buna ziua,

     Mulțumim de comentariu. Câte luni are bebelușul dvs.? Da, ați procedat foarte bine, îi puteți da Möller’s în piure / alte alimente, cu condiția să vă asigurați apoi că mănâncă toată cantitatea. Așa recomandă și o serie de pediatri cu care colaborăm. Dacă mai aveți întrebări, vă stăm la dispoziție.

     Cu drag,
     Echipa Möller’s

  • mollers a zis

   Buna ziua,

   Doza zilnică administrată pentru un copil de 4 ani este de 5 ml/ zi (1 linguriță), îi puteți da atât varianta tutti-frutti cât și pe cea de lămâie (ce credeți că ii place mai mult). Sticla se ține la frigider după deschidere. Puteți să îi creați o rutină dimineața de ex. – după administrare să îi dați să bea apă, ceai, suc etc.

   Referitor la perioada de administrare: Consiliul Național de Nutriție din Norvegia recomandă aportul zilnic, incontinuu, de la 4 săptămăni pănă la vârste avansate. Practic, noi recomandăm să alegem perioada în funcție de indicația principală pentru care vreți să îi administrați copilului Moller’s, respectiv:
   – pentru imunitate și vitamina D: lunile reci (sept – aprilie), pauză pe timpul verii
   – pentru obezitate, colesterol etc. -> încontinuu pe o perioadă de 2, 3 ani etc.
   Aici cel mai bine este să vă consultați și cu pediatrul.

   Dacă mai aveți întrebări, vă stăm la dispoziție.

   O zi bună, Echipa Moller’s România

 82. Alexandra a zis

  Buna ziua

  Care varianta de produs o pot alege pt bebe de 7 luni? La cel de copii scrieti ca se da de la 3 ani. Cate picaturi se pot da incepand de la 7 luni si pana la 3 ani?

  Va multumesc

  • mollers a zis

   Buna ziua, Möller’s Cod Liver Oil Omega-3 cu gust de lămâie se poate administra bebelușilor începând de la 4 săptămâni, se începe cu 2,5 ml (jumătate de linguriță) și se crește treptat doza la 5 ml pânâ la 6 luni.

   Pentru copilul dvs. sugerăm să începeți de asemenea treptat, cu 2,5 ml (chiar dacă are 7 luni) și să creșteți doza la 5 ml în câteva săptămâni, până se obișnuiește.

   Varianta tutti-frutti se poate administra într-adevăr de la 3 ani (datorită gustului de fructe, care are în compoziție și căpșuni în doză foarte mică – însă au un potențial alergic).

   După ce copilul s-a acomodat cu 5 ml /zi mergeți în continuare așa, este doza și pentru adulți – de prevenție.

   Dacă mai aveți întrebări, să ne spuneți.
   Cu drag,
   Echipa Möller’s România

 83. Lupu Alina a zis

  Buna ziua, as dori sa stiu daca se poate administra uleiul din ficat de cod sub varsta de 1 an, cand practic este contraindicata administrarea pestelui pe mitiv de alergie. Va multumesc.

  • mollers a zis

   Buna ziua, mulțumim de întrebare. Uleiul de ficat de cod Möller’s se poate administra de la 1 lună în totală siguranță. Se recomandă 1/2 doză (adică 2,5 ml, jumatate de linguriță, cu creștere graduală la 5 ml până la vârsta de 6 luni).

   Despre potențialul alergic – uleiul de ficat de cod Möller’s are o puritate foarte mare, provine din apele cele mai pure de pe glob (marea Lofoten) unde nivelul de toxine și impurități este minim. În plus, trece prin nu mai puțin de 8 puncte de control și verificare până ajunge în sticla finală, așa că nu există riscuri.

   Dacă copilul dvs. are un fond alergic, vă recomandăm să discutați în prealabil cu medicul curant și să începeți cu o doză mai mică, apoi, în funcție de evoluție să o creșteți treptat. Dacă mai aveți întrebări, vă stăm la dispoziție.

   Cu drag, Möller’s România

   • mollers a zis

    Buna ziua,

    1 pic Vigantol = 500 UI (unitati internationale). 5 ml Moller’s = 400 UI vit D.

    Prin urmare cel mai bine este sa ii dati 1 picatura Vigantol + 5 ml Moller’s zilnic.

    Toate bune, va mai asteptam cu intrebari.
    Toate bune,
    Moller’s Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *