Cum oferim suport copiilor în perioadele de criză. Diana Stănculeanu, psihoterapeut și expert național în sănătate mintală.

O minte sănătoasă într-un corp sănătos!

Într-o lume în care nimic nu mai pare să fie așa cum știam, suntem nevoiți să ne adaptăm și să ne descurcăm cât de bine putem în casele noastre, care s-au transformat peste noapte în birouri, în locuri de joacă, în săli de clasă, păstrându-și în același timp toate funcțiile domestice anterioare. Dar în această perioadă atât de plină de provocări este important să avem grijă de sănătatea fizică și emoțională a copiilor noștri. Alături de Diana Stănculeanu, psihoterapeut și expert național în sănătate mintală, aflăm care sunt regulile pe care trebuie să le respectăm pentru managementul zilnic al dinamicii de familie:

💚 Să umplem ,,cupa emoțională”. Fiecare nouă zi trebuie să fie bogată în comportamente și mesaje de exprimare a afecțiunii. Folosiți din plin pupicii și mângâierile, îmbrățișările și cuvintele de iubire.

💚 Să prevenim plictiseala! Un copil plictisit are șanse mult mai mari să manifeste comportamente neplăcute și dificile. Departe de activitățile tipice sau de școală, departe de prietenii lor, copiii vor avea nevoie de ajutorul nostru pentru a alcătui o listă generoasă de activități în care să își descarce energia.

💚 Lăsați loc pentru exprimarea emoțiilor de neliniște, frică și îngrijorare. Indiferent de vârstă, toți copiii au nevoie să fie validați emoțional. Au nevoie să le normalizăm trăirile și să îi ajutăm să se liniștească.

💚 Sănătate! Un copil sănătos are nevoie de mișcare, de un somn odihnitor și de o alimentație sănătoasă care să întărească sistemul imunitar. În această perioadă organismul ar putea să fie vulnerabilizat de lipsa soarelui și a vitaminei D, a zbenguielii de afară. Avem aliați la îndemână, precum uleiul de ficat de cod, cu ajutorul căruia organismul poate primi vitaminele și acizii grași naturali pentru a rămâne activ și puternic! Uleiul de ficat de cod 🐟 este o sursă naturală de vitamina D, dar și de acizi grași naturali Omega-3, care ajută la susținerea sistemului imunitar, la creșterea masei musculare, la dezvoltarea armonioasă.

💚 Este important să apreciem efortul, progresul, intenția bună din tot ceea ce fac copiii noștri, chiar dacă rezultatele nu sunt perfecte!

💚 Țineți de o rutină a zilei care să ne aducă predictibilitate și în felul acesta o fărâmă de control și mai multă siguranță. Atenție! Rolul unei rutine este acela de a ne oferi un fir roșu al zilei, nu de a deveni miză pentru conflict și pentru tensiune.

Möller’s în fiecare zi! Bogat în acizi grași Omega-3 și vitamina D. Pentru o minte sănătoasă într-un corp sănătos.

mollers

Reader Interactions

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *