Omega-3 și vitamina D – doi nutrienți vitali

Acizii grași Omega-3 și vitamina D sunt nutrienți importanți de care depinde funcționarea optimă a organismului nostru. Dar cum funcționează acești nutrienți vitali în organism?

Omega-3 și vitamina D – care-i diferența?

Deși unele alimente și suplimente, cum ar fi peștele sau uleiul de ficat de cod Möller’s (Cod Liver Oil), conțin atât acizi grași Omega-3, cât și vitamina D, ele se pot găsi separat în alimente de natură animală sau vegetală.

Omega-3 pentru inimă, creier și ochi

Studiile arată că acizii grași Omega-3 – EPA și DHA au un rol important în procesele vitale din organism, cum ar fi cele din sistemul cardiovascular, având un efect pozitiv asupra inimii. În plus, DHA este unic, fiind singurul acid gras Omega-3 care ajută sistemul cerebral și funcția vizuală. Studiile arată că există o legătură între aportul de DHA al mamelor în timpul sarcinii și dezvoltarea normală a fătului. De asemenea, DHA joacă un rol esențial în menținerea funcției cerebrale normale pe durata întregii vieți.

Vitamina D

Vitamina D poate fi găsită și în alimente precum peștele gras și icrele de pește, sau în suplimente precum uleiul de ficat de cod Möller’s. Cele mai frecvente forme de vitamina D sunt D2 și D3. Vitamina D3 este forma mai accesibilă deoarece organismului îi este mai ușor să o absoarbă, să o descompună și să o utilizeze. În timp ce vitamina D2 poate fi găsită în alimente vegetale precum ciupercile, forma D3 poate fi găsită în surse de natură animală.
Vitamina D contribuie la dezvoltarea unui sistem osos puternic la copii și la menținerea unui sistem imunitar sănătos de-a lungul vieții.

mollers

Reader Interactions

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *