Schimbarea stărilor de dispoziție, anxietatea și depresia la adulți. Gáspár György, psiholog clinician și psihoterapeut relațional.

O minte sănătoasă într-un corp sănătos!

Atunci când lucrurile devin impredictibile și imprevizibile, nivelul de stres crește și reacționăm prin anxietate. Într-o perioadă în care ne confruntăm cu pierderi este firesc să apară emoția de tristețe și starea de depresie. Alături de Gáspár György, psiholog clinician și psihoterapeut relațional, aflăm ce acțiuni putem întreprinde pentru a gestiona mai ușor această perioadă dificilă:

💚Să fim conștienți de emoțiile noastre, de trăirile pe care le experimentăm și să îndrăznim să le transpunem în cuvinte, în conversații cu persoane de încredere

💚Ne formăm o rutină. Să ne culcăm la aceeași oră și să ne trezim la aceeași oră, iar în măsura în care se poate să avem cel puțin 8 ore de somn pe noapte.

💚Începem ziua cu un exercițiu de respirație, un exercițiu de meditație sau cu un exercițiu de rugăciune.

💚Să fim atenți la comportamentul alimentar. Starea noastra psihică este influențată de alimentație.  Să avem o alimentație echilibrată, bogată în vitamine, minerale și acizi grași Omega-3 🐟. Conform studiilor, 1-2g pe zi de Omega-3 pot ameliora stările depresive.

💚Să notăm într-o agendă  principalele activități pe care vrem să le facem în ziua respectivă. Ne poate oferi un sentiment de control, de stabilitate.

💚Mișcarea este esențială. 30 de minute în fiecare zi.

💚Să ne bucurăm de relația cu copiii noștri, de relația cu părinții și bunicii noștri, chiar dacă sunt la distanță. Distanțarea fizică nu înseamnă și distanțare emoțională!

Möller’s în fiecare zi! Bogat în acizi grași Omega-3 și vitamina D. Pentru o minte sănătoasă într-un corp sănătos.

mollers

Reader Interactions

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *