Certificat de sustenabilitate

Prin afișarea etichetei MSC (Marine Stewardship Council), de culoare albastră pe ambalajul Möller’s Cod Liver Oil, Orkla Health promovează cu mândrie practicile de pescuit sustenabile și răspunde consumatorilor care caută produse care susțin durabilitatea și grija față de mediul înconjurător. 

Păstrăm oceanul sănătos, picătură cu picătură!

Ce este MSC?

MSC este o organizație internațională, non-profit, care recunoaște și recompensează eforturile de protejare a oceanelor și se asigură de aprovizionarea sustenabilă cu fructe de mare pentru viitor. Misiunea MSC este de a utiliza programul său de certificare ecologică și de pescuit pentru a contribui la sănătatea oceanelor lumii, prin recunoașterea și recompensarea practicilor durabile de pescuit. 

Codul salbatic, specia Skrei, din care se obține uleiul de ficat de cod Möller’s, provine din pescării care practică pescuitul sustenabil.

Ce presupune pescuitul durabil?

Pescuitul sustenabil presupune lăsarea unei cantități suficente de pești în ocean (pentru a se putea reproduce) și respectarea habitatului. Atunci când activitățile de pescuit sunt evaluate în mod independent, sunt luate în considerare trei principii:

  1. 1. Stocuri de pește durabil 
  2. 2. Minimizarea impactului asupra mediului 
  3. 3. Gestionarea eficientă a pescuitului