Materie primă de cea mai bună calitate

Steag Norvegia Mollers

Pentru a obține produse de calitate, este esențial să se folosească cele mai bune materii prime. Cu o istorie de 160 de ani, Möller’s a acumulat experiență și a pregătit generații de experți în procesarea uleiului de pește și a uleiului de ficat de cod. Ei știu unde pot găsi materie primă de calitate și cum o pot transforma în cele mai bune produse din clasa lor.

Cod arctic norvegian sălbatic

MÖLLER’s Cod Liver Oil este obținut din cod arctic norvegian sălbatic, capturat între Lofoten și Vesterålen, pe coasta arctică norvegiană, unde se găsesc cele mai pure ape reci de pe glob (nivelul de toxine și de impurități este minim). Codul ajunge aici să depună icrele în perioada februarie – aprilie, fiind capturat de pescarii locali (în cel mai controlat mod posibil – conform legislației în vigoare, fără amenințări la adresa speciei). Chiar dacă se folosește numai ficatul prelevat de la cod, nimic nu se pierde, restul peștelui este folosit pentru hrană (vândut către magazinele și restaurantele din zonă).

Codul este livrat zilnic pescăriilor locale din Lofoten și Vesterålen și procesat în maximum 24h. Ficatul codului arctic norvegian sălbatic este o materie primă excelentă datorită mărimii ficatului, conțintului de acizi grași esențiali Omega-3 (DHA și EPA) și a celui de vitamina D. Uleiul brut este livrat la fabrica din Oslo, unde este mai departe curățat și verificat în ceea ce privește conținutul de acizi grași Omega-3, gradul de puritate etc.

Mollers Abonare News