Alimentație sănătoasă, copii sănătoși

Mâncarea sănătoasă constituie un element vital pentru dezvoltarea copilului. Obiceiurile alimentare bune, formate încă din copilărie, vor dura adesea o viață. Dar fiecare părinte știe cât este de dificil să convingi un copil să mănânce sănătos.

Möller’s vă prezintă 7 sfaturi care vă pot ajuta:

  • Mai mult timp în familie!

Copiii sunt ființe vizuale. Masa este frumos aranjată, fiecare își are locul lui și mâncarea este proaspătă și colorată? Atunci este mult mai probabil ca micuții să dorească să vină la masă. Și dacă adulții au răbdare, televizorul este oprit, iar familia s-a adunat în jurul mesei, totul este pregătit pentru o cină plăcută.

  • Mai mult pește!

Copiii nu mănâncă pește, spuneți? Atunci nu ați găsit peștele potrivit sau sub forma potrivită! În supermarket veți găsi fish-fingers (degete de pește), prăjitură de pește cu broccoli, topping pentru pește. Iar dacă nu găsiți, puteți prepara oricând una dintre rețetele delicioase disponibile pe internet. De asemenea, încercați să gătiți cât mai multe specii de pește. Dacă veți continua să căutați, veți găsi acel preparat care îi va plăcea copilului.

Peștele gras conține multă vitamina D, care este necesară pentru creșterea normală și dezvoltarea scheletului. De asemenea ajută la menținerea funcției normale a sistemului imunitar. Peștele este bogat și în acizi grași Omega-3, importanți pentru dezvoltarea și funcționarea optimă a creierului și a vederii. Deci, dacă reușiți să vă obișnuiți copiii să mănânce mai mult pește, veți avea doar beneficii.

  • Alimente variate

Cu cât mâncarea este mai diversă, cu atât este mai sănătoasă. Așadar, nu vă fie teamă să experimentați în bucătărie, chiar dacă cei mai tineri membri ai familiei ar putea fi un pic sceptici. Puteți determina copiii să guste fiecare fel de mâncare, dar nu-i forțați să mănânce. Copiii s-ar putea să-și întoarcă nasul din fața preparatului prima, a doua și a treia oară când îl gustă, dar s-ar putea să iubească brusc un fel de mâncare a patra oară. Când introduceți o masă sau un aliment nou, nu este rar ca acesta să fie prezentat și oferit copiilor de cel puțin zece ori înainte ca ei să creadă că este bine să îl mănânce.

  • Mai mult ulei de ficat de cod

Uleiul de ficat de cod este o modalitate foarte bună pentru copii de a obține vitamina D, de care au nevoie mai ales în lunile reci din cauza lipsei expunerii la soare. Acizii grași sănătoși Omega-3 din uleiul de ficat de cod susțin dezvoltarea inteligenței și ajută sistemul cardiovascular. Aceste efecte benefice sunt obținute cu un aport zilnic de 250 mg de EPA și DHA. Faceți-vă o rutină matinală pentru a aduna întreaga familie pentru o linguriță zilnică de ulei de ficat de cod Möller’s.

  • Mai multă apă

Băuturile aromate și dulci reprezintă o mare parte din aportul de zahăr al copiilor și al adolescenților. Dar copiii mici nu cer suc, decât dacă s-au obișnuit. Pentru zile de naștere și ocazii speciale, sucurile naturale sunt la fel de bine primite ca și băuturile aromate, iar dacă trebuie să fie băutură carbogazoasă, puteți amesteca suc și apă minerală carbogazoasă pentru o alternativă mai sănătoasă.

  • Mai multe gustări sănătoase

Atunci când suntem în contratimp și copilul este agitat și dorește o mică gustare, recurgem adesea prea ușor la alimente nesănătoase. Dar, din fericire, selecția de gustări și alimente sănătoase este în creștere. Dacă aveți întotdeauna o rezervă de nuci prăjite, morcovi tăiați subțire, iaurt fără zahăr, afine etc., cei mici se obișnuiesc cu gustări și alimente fără grăsimi și zahăr adăugat artificial.

Posted in

Möller’s România

Leave a Comment