Möller’s Cod Liver Oil Omega-3 – 160 de ani de experiență

Puține produse de astăzi se pot mândri cu o istorie lungă, care să depășească testul timpului și să fie la fel de folosite și apreciate ca în momentul lansării. Cu o istorie de 160 de ani, parte din dieta zilnică de la primele zile de viață pentru generații întregi, Möller’s este astăzi unul dintre cele mai apreciate și îndrăgite brand-uri norvegiene, numărul 1 pe piața de ulei de pește în țările nordice, baltice, Polonia etc.

Istoria a început în 1854, când farmacistul norvegian Peter Möller a descoperit și patentat o metodă revoluționară de extracție a uleiului de ficat de cod, cu abur, care a îmbunătățit semnificativ calitatea și puritatea și a făcut posibilă trecerea la producția de masă, cu costuri reduse. Până la această descoperire, uleiul era obținut prin fermentare, putrefacție sau pur și simplu prin fierbere, procese necontrolate, care nu permiteau standardizarea sau un minimum de urmărire a calității. Fabrica din Lofoten a deschis drumul producției industriale, făcând produsul accesibil în multe țări europene și apoi în Statele Unite.

Peter Möller mai are meritul de a fi contribuit la documentarea științifică și clinică a uleiului de ficat de cod, în special la identificarea beneficiilor determinate de acizii grași Omega-3. Uleiul de ficat de cod Möller’s a obținut nu mai puțin de 29 de medaliii la expozițiile și manifestările de profil din epocă. De exemplu, în 1878, la Paris, Peter Möller obținea medalia de aur pentru invenția sa precum și ordinul Vasa & Olaf al regatului Norvegiei și Suediei. Se menționa că produsul este pur, „fără gust și miros dezagreabil”. De asemenea, este menționat în lucrări științifice precum „Cod Liver Oil and Chemistry”, publicată la Londra, 14 august 1895, o lucrare de 600 de pagini în care se demonstrează beneficiile excepționale ale uleiului de ficat de cod.

Astăzi se folosește încă metoda Peter Möller de extracție a uleiului, însă îmbunătățită și adaptată la standardele moderne. Departamentul de calitate intervine la fiecare etapă din procesul de producție, pentru a se asigura că produsele îndeplinesc cerințele de puritate, prospețime, gust, siguranță. Se fac în mod frecvent teste pentru a măsura valori precum: gradul de oxidare, conținut de Omega-3, nivelul de vitamine, atât de către echipele proprii cât și de către experți independenți. În plus, echipa de profesioniști Sensory Panel gustă uleiul de ficat de cod din fiecare lot – ultimul test de verificat gustul, înainte de a se da aprobarea finală pe produs.

Astfel, puteți fi siguri că fiecare produs Möller’s este special și atent conceput, pentru a vă oferi în cel mai natural mod toate beneficiile uleiului de ficat de cod.

Mollers Abonare News

Posted in

Möller’s România