Rolul vitaminei D în dezvoltarea copiilor

Vitamina D este importantă atât pentru tineri cât și pentru vârstnici. De ce copiii au nevoie de vitamina D și cât trebuie să obțină?

Vitamina D – De ce este atât de importantă pentru copii?

Vitamina D este o vitamină solubilă în grăsimi, care joacă un rol important în mai multe funcții ale organismului. Printre altele, vitamina D este importantă pentru:
• Absorbția calciului și a fosforului din intestinul subțire.
• Distribuția și mobilizarea mineralelor prin fluxul sanguin și reabsorbția în ficat, permițând organismului să beneficieze de aceste minerale importante.

Prin aceste procese, vitamina D contribuie la menținerea sistemului osos și a sistemului imunitar.

Vitamina D – Foarte importantă în copilărie

Vitamina D este considerată a fi extrem de importantă în copilărie, deoarece este vitală pentru dezvoltarea sistemului osos – aspect care va juca un rol esențial de-a lungul vieții. Jocul, căzăturile și provocările la care este supus corpul sunt o parte naturală a creșterii și depind de o structură osoasă puternică și funcțională.

Vitamina D pentru copii – aportul zilnic

Möller’s oferă mai multe alternative copiilor, pentru asigurarea aportului zilnic recomandat. Pe lângă tradiționalul ulei de ficat de cod Möller’s, există și un produs special conceput pentru copii: Möller’s peștișori gumați cu aromă de portocale sau cu aromă de căpșuni. Aceste două variante ale produsului sunt jeleuri delicioase cu arome de fructe dulci. Pentru copii mai mari de 6 ani se pot administra 2 capsule de Möller’s Forte în fiecare zi.

Surse de vitamina D

Anumite alimente, lumina solară și uleiul de ficat de cod sunt unele dintre cele mai bune surse de vitamina D. Există mai multe forme de vitamina D, cele mai cunoscute fiind D2 și D3. Vitamina D3 se găsește în surse de hrană animală, cum ar fi uleiul de ficat de cod Möller’s, peștele gras, ficatul de pește și ouăle. Vitamina D2 se găsește în surse alimentare care nu sunt animale, precum plante, ciuperci și drojdie. De asemenea, organismul poate produce vitamina D sub forma D3, dacă pielea este expusă la lumina directă a soarelui.

În emisfera nordică, unde soarele nu este destul de prezent pe timpul iernii, este dificil să se obțină suficientă vitamina D prin expunerea la lumina acestuia. De asemenea, poate fi o luptă pentru a-i determina pe copii să consume suficient de multe alimente bogate în vitamina D, cum ar fi peștele gras. Prin urmare, produsele Möller’s sunt o alternativă bună pentru a asigura necesarul zilnic de vitamina D al unui copil.

Deficitul de vitamina D la copii

În trecut, lipsa vitaminei D a dus uneori la rahitism, în special în zonele în care se găseau cu greu peștele gras, afinele și alte alimente bogate în vitamina D. Deși această afecțiune este rară în prezent, este important să ne asigurăm că obținem suficientă vitamina D, mai ales în perioada rece, când lumina soarelui nu este la fel de puternică.

Lipsa de vitamina D poate duce și la afecțiuni care pot apărea cu trecerea timpului, în special la bătrânețe, când osteoporoza este frecventă. Măsurile de prevenție împotriva acestei boli trebuie luate din timp. Construiți o bază bună la începutul vieții!

Vrei să fii mereu la curent cu recomandările Mollers - Înscrie-te!

Posted in

Möller’s România

Leave a Comment