Tu știi cum să obții doza optimă de Omega-3 natural, atât de necesară sistemului nervos și cardiovascular?

Pentru ce vârste este potrivit uleiul de ficat de cod?

Uleiul de ficat de cod este un aliment excelent pentru toate vârstele. Consiliul Național de Nutriție din Norvegia recomandă consumul de ulei de ficat de cod pe toată durata vieții.

Termenul „Omega-3 marin” îmi garantează Omega-3 natural?

Nu! Unele țări (spre exemplu SUA) permit ca Omega-3 de origine sintetică să fie denumit „marin”. Acest tip de Omega-3 poate fi inițial natural și marin – adică sub formă de trigliceride – dar, ulterior, datorită procesării, molecula acidului gras este modificată în ester etilic. Astfel, se obține Omega-3 artificial, companiile realizând o concentrație mai mare la un cost mai mic.

Ce avantaje prezintă Omega-3 natural față de cel sintetic?

Aproape toate substanțele naturale sunt mai prietenoase (compatibile) cu corpul nostru și au avantaje cunoscute față de cele sintetice. Studiile susțin faptul că acizii grași Omega-3 se absorb mai repede, având o biodisponibilitate mult mai mare.

Cele mai bune surse de acizi grași esențiali Omega-3 sunt cele naturale, în special peștele oceanic gras: sardine, somon, cod, creveți etc. Însă concentrația de acizi grași diferă de la o sursă la alta: Möller’s folosește ficatul de cod, întrucât are cea mai mare concentrație de acizi grași Omega-3, iar, dintre aceștia, o cantitate considerabilă de EPA și DHA. În timp ce diferitele tipuri de pești conțin max. 2,5 g acizi grași Omega-3 pe 100 g, ficatul de cod conține 18,5 g, așadar de 7,4 ori mai mult!

Posted in , ,

Möller’s România

Leave a Comment