Cod proaspăt din Norvegia

 

Codul norvegian este iubit peste tot în lume. Este o alegere incredibil de sănătoasă, cu un conținut de grăsime mai mic de 3% și aproape fără carbohidrați. Aproape 96% din caloriile dintr-o porție de cod provin din proteine.
Datorită condițiilor naturale și a gestionării sustenabile, Norvegia capturează codul din cea mai mare rezervă de cod natural din lume. Deci nu este o surpriză faptul că, din punct de vedere economic, este cel mai important pește sălbatic pe care țara îl are. De aceea el este numit popular și aurul alb.

MÖLLER’s Cod Liver Oil Omega-3 este produs din acest cod, specia Skrei, care se remarcă prin calitățile sale deosebite:

 • Extrem de hrănitor
 • Are un gust unic, ușor
 • Carnea sa este fermă, cu o culoare alba delicată
 • Un pește versatil, ideal pentru o gamă largă de preparate
 • Odată prins, peștele este manipulat cu grijă, stocat între 0-2 ° C și transportat în doar câteva ore la fabrică pentru ca proprietățile sale să rămână intacte.

Proaspăt precum apele reci și pure ale Norvegiei

Specia de cod Skrei din care este produs MÖLLER’s Cod Liver Oil Omega-3 reprezintă una dintre cele mai mari și mai bine gestionate stocuri de cod din lume. Pentru ca peștele să poată fi acceptat la fabrică, acesta trebuie să îndeplinească o serie de condiții:

 • Să fie sălbatic
 • Complet crescut (aproximativ cinci ani)
 • Prins în zonele tradiționale de reproducere care se află pe coasta Norvegiei
 • În stare imaculată – fără găuri, vânătăi sau daune

Știai că…

…Skrei este considerat a fi unul dintre primele exporturi ale Norvegiei. Din acest motiv, el este cunoscut și drept „miracolul norvegian”.
…este cunoscut și sub numele de „pește de Valentine’s”, pentru că își petrece viața pregătindu-se pentru călătoria sa lungă în câmpul de reproducere.

Posted in ,

Möller’s România

2 Comments

 1. Andreea on septembrie 23, 2018 at 3:04 pm

  Buna ziua,

  Va rog sa ma.ajutati cu o informatie, am citit pe site ca produsele pot fi luate si de gravide. Scrie totodata ca nivelul de toxine este minim. Care este nivelul de.mercur? Esti inexistent sau suficient de mic incat sa fie sigur in sarcina? Prin ce metoda este produs uleiul, cumva cea a distilarii moleculare, sau care este garantia ca nu contine mercur? Va multumesc pentru informatii.

  • mollers on septembrie 24, 2018 at 7:43 am

   Buna ziua,

   Orice produs natural de aceasta natura contine intr-o masura mai mare sau mai mica mercur. Limita europeana aprobata (in totala siguranta pentru uz uman) este de 0,1 mg / kg (EFSA). Limita Moller’s este mult mai mica, de 0,01 mg / kg – intrucit:
   – codul (materia prima) se pescuieste din cele mai pure ape reci de pe glob (marea Lofoten)
   – exista un proces riguros de productie, cu numeroase puncte de control si purificari, metoda de extractie este cea cu abur (patentata de farmacistul norvegian Peter Moller inca de la 1854), evident adaptata conditiilor moderne de productie
   – se obtine asfel cel mai pur ulei de peste la nivel mondial la ora actuala

   Uleiul de ficat de cod Moller’s este garantat si pentru administrarea la gravide (si mai apoi bebelusului) – exista studii clinice pe produs (pe gravide – lucru extraordinar, intrucit nu se aproba foarte des studii clinie pe gravide -> s-a intimplat asa numai datorita puritatii / sigurantei in administrare pentru acest produs.

   Vedeti aici mai multe amanunte despre metalele grele / procesul de productie: https://www.mollers.ro/fenomenul-mollers/controlul-strict-al-calitatii/

   Va stam la dispozitie pentru alte intrebari.
   Toate bune,
   Moller’s Romania

Leave a Comment