Puritatea apelor norvegiene

Dintotdeauna tradițiile norvegiene au fost legate de ocean, locuitorii având un respect profund pentru toate viețuitoarele din apă. Întrucât patrimoniul acestei țări este pe mare, sistemul norvegian de gestionare a pescuitului este susținut de un plan pe termen lung bazat pe o reglementare strictă. În ultimii 25 de ani, în Norvegia nu a existat aproape nici un caz de pescuit ilegal de cod, nedeclarat sau nereglementat.

Norvegia – casa peștelui delicios și hrănitor

Norvegienii sunt mândri de apele incredibil de limpezi și reci ale Norvegiei – casa peștelui lor delicios. Institutul Norvegian de Cercetare Marină (IMR) verifică în mod constant contaminanții din Marea Barents, Marea Norvegiei și din zonele deschise ale Mării Nordului. Aceste analize includ prelevarea unor probe de apă de mare, de sedimente și biotă marină, monitorizarea contaminanților radioactivi și a sedimentelor, precum și analiza hidrocarburilor poliaromatice (HAP) din sedimente.

În plus, Institutul National de Nutriție și Cercetare a Fructelor de Mare (NIFES) acoperă întregul lanț alimentar din Norvegia, de la resursele de hrană ale peștilor până la efectele asupra sănătății umane. Fiind un institut independent de cercetare, NIFES acționează ca un consilier al guvernului în probleme legate de lanțul de producție de fructe de mare și raportează direct Ministerului Comerțului, Industriei și Pescuitului.

Posted in ,

Möller’s România

Leave a Comment