Uleiul de pește – superaliment?

Superalimentele sunt un miracol al naturii de care trebuie să beneficiem în fiecare zi, în special acum, când diversitatea alimentelor consumate într-o zi este atât de redusă din cauza stilului de alimentație modern, bogat în carbohidrați rafinați și grăsimi artificiale.

Uleiul de pește a captat în mod deosebit atenția profesioniștilor din domeniul sănătății prin conținutul bogat de acizi grași polinesaturați Omega-3: acidul docosahexaenoic (DHA) şi acidul eicosapentaenoic (EPA).

Acidul docosahexaenoic (DHA) are o importanță vitală, fiind o adevărată vedetă printre suplimentele pentru protejarea creierului (creierul nostru este compus în procent de 60% din grasimi, 30% dintre acestea fiind DHA). Așadar, unul dintre principalele beneficii ale uleiului de pește este influența pozitivă asupra dezvoltării cognitive, având efecte asupra creierului copiilor cât și asupra adulților.

Acidul eicosapentaenoic (EPA) poate modula procesele inflamatorii din corp, ajutând la prevenirea unor afecțiuni cardiace: reduce aritmiile, stabilizând ritmul inimii, ajută la scăderea nivelului trigliceridelor (TG) și la creșterea nivelului “colesterolului bun” (HDL).

Ce fel de ulei de pește pot consuma?

Atunci când alegem uleiul de pește este important să urmărim proveniența peștelui, precum și procesul de fabricație al produsului. Din păcate, mult prea des întâlnim uleiuri fabricate din pește capturat în zone poluate sau din pește de acvacultură, care oferă o concentrație mult prea mică de EPA și DHA, dar o cantitate considerabilă de factori nocivi.

Uleiul de ficat de cod MÖLLER’s este obținut din cod sălbatic, specia Skrei, capturat aproape de coasta Lofoten, din apele pure și reci ale Norvegiei, unde nivelul de toxine este minim. Gustul deosebit, dar și consistența hrănitoare a acestui pește versatil, îl transformă într-o sursă sigură, naturală și bogată de EPA și DHA, reprezentând alegerea potrivită pentru întreaga familie!

Uleiul de ficat de cod MÖLLER’s este păstrat în starea lui naturală – trigliceride și este procesat prin distilare și rafinare moleculară – pentru a se păstra puritatea și prospețimea. Producătorul Orkla Health folosește cea mai modernă tehnologie pentru a îndepărta toate toxinele. Produsele Möller’s sunt analizate și testate în mod regulat, pentru a atinge cele mai înalte standarde internaționale.

Cum pot recunoaște un ulei de pește bun?

Pentru a fi o sursă bogată, naturală și sigură de acizi grași polinesaturați Omega-3 (EPA și DHA), uleiul de pește trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  1. sursa peștelui din care este produs trebuie să fie de încredere (fără metale grele – cadmiu, plumb, mercur, fără radiații, fără reziduuri organice)
  2. trebuie fabricat în instalații specializate
  3. trebuie supus unui proces de distilare prin care să se asigure un grad ridicat de puritate

Știai că….

*** Jumătate din greutatea membranei unui neuron este compusă din DHA (acid docosahexaenoic)?

*** Cea mai bogată sursă naturală de DHA este laptele matern, ceea ce explică de ce alăptarea este promovată ca fiind importantă pentru sistemul neuronal?

Möller’s România

1 Comment

  1. Dan on aprilie 7, 2019 at 11:55 am

    Informativ. Multumesc

Leave a Comment