Vitamina D – un beneficiu al uleiului de ficat de cod

Uleiul de ficat de cod Möller’s nu este doar o sursă bogată de acizi grași Omega-3, ci și de vitamine, Vitamina D fiind una dintre cele mai importante.

Vitamina D în uleiul de ficat de cod

Probabil știți că uleiul de ficat de cod este o sursă foarte bună de acizi grași Omega-3. Ceea ce s-ar putea să nu știți, însă, este că o linguriță (5ml) de ulei de ficat de cod acoperă și doza profilactică de vitamina D (10 μg – 400 UI).

Importanța uleiului de ficat de cod și a vitaminei D

Vitamina D ajută la absorbția de calciu în organism, un element important al sistemului osos. Vitamina D este astfel un pilon în întărirea oaselor de-a lungul vieții. Un nivel deficitar al vitaminei D pe o perioadă îndelungată de timp poate duce la apariția unor boli precum osteoporoza la adulți și rahitismul la copii. Prin urmare, un nivel optim de vitamina D este important atât pentru tineri cât și pentru persoanele în vârstă.

Ce cantitate de vitamina D conține uleiul de ficat de cod Möller’s?

O linguriță de ulei de ficat de cod Möller’s (5 ml) conține 10 μg de vitamina D.

Sursele de vitamina D

Vitamina D este prezentă în multe dintre sursele de Omega-3, în special în peștele gras, icrele de pește și ficatul de pește. Există însă o sursă ușor accesibilă de vitamina D, disponibilă tuturor, și anume soarele. Atunci când pielea descoperită este expusă la lumina directă a soarelui, organismul inițiază un proces prin care produce vitamina D. Aceasta face ca vitamina D să fie singura substanță chimică clasificată ca și vitamină pe care organismul o poate produce.

Vitamina D obținută de la soare

În funcție de locul în care vă aflați, de momentul zilei, de sezon, de culoarea pielii și de alți factori, puteți obține un aport de vitamina D în fiecare zi, prin expunerea directă la lumina soarelui. Cu toate acestea, o mare parte din piele nu poate fi expusă pentru a obține efectul dorit. Timpul necesar pentru a produce suficientă vitamina D este diferit și depinde de factorii menționați mai sus. Spre exemplu, în emisfera nordică zilele sunt scurte în timpul iernii și este dificil ca pielea să fie expusă la suficientă lumină directă pentru a produce un nivel optim de vitamina D.

Persoanele care nu pot beneficia de lumina soarelui trebuie să acorde atenție aportului de vitamina D. Facem referire la persoanele care:
• își desfășoară activitatea într-o clădire ferită de razele soarelui
• poartă de obicei haine care acoperă cea mai mare parte a pielii
• nu obișnuiesc să iasă din gospodării

Dacă tenul pielii dumneavoastră este mai închis, este posibil să nu obțineți suficientă vitamina D din lumina soarelui.

Suplimentele cu vitamina D

Suplimentele precum uleiul de ficat de cod Möller’s pot fi soluția pentru a satisface nevoia zilnică de vitamina D a organismului.
O linguriță de 5 ml (pentru copii) de ulei de ficat de cod Möller’s pe zi, respectiv 10 ml/zi (pentru copii mai mari de 11 ani și adulți), asigură un aport optim de acizi grași naturali Omega-3, vitaminele D, A și E. Vitamina A este deosebit de importantă pentru o funcție vizuală normală și contribuie la apărarea organismului împotriva infecțiilor. Una din cele mai importante funcții ale vitaminei E este aceea de a proteja celulele de stresul oxidativ.

Posted in ,

Möller’s România

Leave a Comment